Tigrii platanului fac ravagii în București

Tigrul Platanului sau Corythucha ciliata a invadat Bucureștiul. Foto: Gilles San Martin / Flickr
Tigrul Platanului sau Corythucha ciliata a invadat Bucureștiul. Foto: Gilles San Martin / Flickr

Roiuri de insecte, până acum necunoscute bucureștenilor, au invadat străzile Capitalei. Înțepătura tigrilor platanilor este foarte dureroasă.

Tigrul platanului, care atacă de obicei planta a căror nume o poartă, au dimensiuni mici, de 4-6 milimetri, fiind comparabili cu țânțarii. Corpul insectelor este aplatizat, iar capul are culoarea gri deschis, anunță Știrile TVR.

În parcurile din Sectorul 1 ultima dezinsecție s-a făcut în luna iunie. În iulie, municipalitatea nu a mai încheiat niciun contract pentru aceste lucrări, iar parcurile au fost invadate de insecte, dar și de rozătoare, precum șobolanii.

Înțepătura tigrilor platanilor sunt foarte puternice, iar bucureștenii sunt nemulțumiți. Se pare că temperatura optimă pentru dezvoltarea insectei este în jur de 30 de grade, iar înțepătura ei este similară cu cea a țânțarilor.

Dacă sunteți mușcat, spălați cu apă sau frecați zona iritată cu un cub cu gheață.

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.