Performanță uriașă. Un român a câștigat pentru a doua oară Ultramaratonul Arctic

Tiberiu Ușeriu
Tiberiu Ușeriu. Foto: 6633 Arctic Ultra (Facebook)

Ultramaratonistul român Tiberiu Ușeriu a câștigat Ultramaratonul Arctic din 2017, au anunțat organizatorii competiției. Este pentru cel de-al doilea an consecutiv când Tiberiu a câștigat acest ultramaraton extraordinar de dur.

„Felicitări lui Tibi – câștigătorul ediției 2017 a Ultramaratonului Arctic 6633 de 350 de mile (563 de kilometri – n.r.). Tibi a trecut linia de sosire la ora 1.25”, se arată pe pagina de Facebook a competiției.

Ultramaratonul Arctic 6633 este considerat una dintre cele mai dure competiții de pe planetă. Tiberiu Ușeriu a concurat în varianta cu 350 de mile de alergare (există și varianta cu doar 120 de mile). În cadrul competiției, sportivii trebuie să traverseze Cercul Polar de Nord, iar cursa se termină tocmai la țărmul Oceanului Arctic, în Tuktoyaktuk.

Și în acest an, Tiberiu Ușeriu a fost primul concurent care a ajuns în Tuktoyaktuk.

Potrivit Digi24, Tiberiu a devenit astfel primul om din lume care a câștigat Ultramaratonul Arctic 2 ani la rând.

Momentul în care Tiberiu Ușeriu a ajuns la linia de sosire:

Participanții la această cursă trebuie să își care singuri toate proviziile, inclusiv mâncarea, ustensilele pentru gătit, îmbrăcămintea, cortul și sacul de dormit, precum și echipamentele de siguranță.

Originar din Bistrița, Tiberiu Uşeriu are 43 de ani și a câștigat și anul trecut această competiție extrem de dificilă, într-o regiune a Globului în care temperaturile sunt în mod constant de – 35 / – 40 de grade Celsius, și care pot ajunge până la – 60 de grade.

Atât anul trecut, cât și în 2017, Tiberiu Ușeriu a condus cursa de la început până la sfârșit.

tiberiu ușeriu
Foto: 6633 Arctic Ultra (Facebook)
tiberiu ușeriu
Foto: Facebook
tiberiu ușeriu
Foto: Facebook

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

1 COMENTARIU

  1. Este FANTASTIC ce a reusit sa faca acest om ! Anul trecut cand a castigat pentru prima data povestea experienta prin care a trecut si am ramas pur si simplu socat de conditiile in care se desfasoara acest ultramaraton , omul asta ar trebui sa primeasca cele mai inalte distinctii la noi in tara pentru realizarile sale ! Felicitari in tot ceea ce faci Tiberiu !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.