Performanță uriașă. Un român a câștigat pentru a doua oară Ultramaratonul Arctic

Tiberiu Ușeriu
Tiberiu Ușeriu. Foto: 6633 Arctic Ultra (Facebook)

Ultramaratonistul român Tiberiu Ușeriu a câștigat Ultramaratonul Arctic din 2017, au anunțat organizatorii competiției. Este pentru cel de-al doilea an consecutiv când Tiberiu a câștigat acest ultramaraton extraordinar de dur.

„Felicitări lui Tibi – câștigătorul ediției 2017 a Ultramaratonului Arctic 6633 de 350 de mile (563 de kilometri – n.r.). Tibi a trecut linia de sosire la ora 1.25”, se arată pe pagina de Facebook a competiției.

Ultramaratonul Arctic 6633 este considerat una dintre cele mai dure competiții de pe planetă. Tiberiu Ușeriu a concurat în varianta cu 350 de mile de alergare (există și varianta cu doar 120 de mile). În cadrul competiției, sportivii trebuie să traverseze Cercul Polar de Nord, iar cursa se termină tocmai la țărmul Oceanului Arctic, în Tuktoyaktuk.

Și în acest an, Tiberiu Ușeriu a fost primul concurent care a ajuns în Tuktoyaktuk.

Potrivit Digi24, Tiberiu a devenit astfel primul om din lume care a câștigat Ultramaratonul Arctic 2 ani la rând.

Momentul în care Tiberiu Ușeriu a ajuns la linia de sosire:

Participanții la această cursă trebuie să își care singuri toate proviziile, inclusiv mâncarea, ustensilele pentru gătit, îmbrăcămintea, cortul și sacul de dormit, precum și echipamentele de siguranță.

Originar din Bistrița, Tiberiu Uşeriu are 43 de ani și a câștigat și anul trecut această competiție extrem de dificilă, într-o regiune a Globului în care temperaturile sunt în mod constant de – 35 / – 40 de grade Celsius, și care pot ajunge până la – 60 de grade.

Atât anul trecut, cât și în 2017, Tiberiu Ușeriu a condus cursa de la început până la sfârșit.

tiberiu ușeriu
Foto: 6633 Arctic Ultra (Facebook)
tiberiu ușeriu
Foto: Facebook
tiberiu ușeriu
Foto: Facebook

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.