Țara care a interzis fumatul pe cele mai frumoase plaje ale sale

FOTO: Ionuț Fantaziu/GreatNews
FOTO: Ionuț Fantaziu/GreatNews

Thailanda a interzis fumatul pe 20 dintre cele mai populare plaje din țară. Cei care vor fi prinși fumând pe țărm riscă până la un an de închisoare și o amendă maximă de 100.000 de bahți, echivalentul a 2.570 de euro, relatează „The Guardian”.

Un studiu recent a descoperit că pe plaja Patong din Phuket, care este vizitată de milioane de turiști în fiecare an, există 0,76 mucuri de țigară pe fiecare metru pătrat. Prin urmare, pe o plajă cu lungimea totală de 2,5 kilometri, numărul mucurilor de țigară ajunge până la 100.000.

Cercetarea a fost realizată de Departamentul pentru resurse marine din Thailanda, care a atras atenția că mucurile de țigară sunt o „problemă gravă”. Mai mult, aceste resturi reprezintă o treime din cantitatea totală de deșeuri colectată de acest departament.

„Țigările au un efect direct asupra mediului natural”, a declarat directorul general al departamentului pentru o publicație locală.

„Mucurile de țigară înfundă conductele de canalizare, ceea ce poate duce la inundații. De asemenea, când țigările stau mai mult timp sub nisipul de pe plajă ele afectează ecosistemul. Iar când substanțele chimice din mucurile de țigară ajung în apă, ele elimină cadmiu, plumb, arsenic și acizi, chimicale care sunt otrăvitoare pentru viața marină”, a mai spus el.

Noua măsură va intra în vigoare în noiembrie. Sunt vizate 20 de plaje faimoase din Thailanda, inclusiv Patong, Koh Khai Nok, Koh Khai Nai (Phuket), Hua Hin, Cha-Am, Khao Takiab sau Pattaya.

După o perioadă, autoritățile intenționează să interzică fumatul pe toate plajele din Thailanda, precum și pe navele și vasele de pasageri.

Dacă acest articol vi s-a părut interesant, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.