TEST din literatura universală. 10 întrebări la care oricine ar trebui să știe răspunsul

cărți lectură
Foto: Oleg Zaytsev (Flickr)

În anii de școală mulți dintre noi au fost obligați să citească anumite cărți din programă, în ciuda faptului că unele dintre lecturi erau plictisitoare, demodate și greoaie. Drept urmare, unii elevi au dezvoltat o reticență față de lectură și odată ce au terminat anii de școală au preferat să nu mai pună mâna pe o carte de literatură.

Din fericire, numeroase cărți din literatura clasică sunt foarte ieftine la ora actuală și pot fi cumpărate de pe internet la prețuri foarte mici, ce pornesc de la 10-15 lei.

Astfel de cărți online sunt ușor de găsit și de cumpărat, așa că magia lecturii poate fi redescoperită la orice vârstă. În plus, acum nu vă mai obligă nimeni să citiți anumite cărți.

Ca să vă împrospătăm memoria și să vă sugerăm totodată câteva lecturi interesante, am alcătuit acest test cu 10 întrebări din literatura universală. La sfârșitul testului găsiți și răspunsurile corecte.

AICI găsiți toate cărțile și autorii menționați în test, precum și alte mii de cărți din diferite domenii.

1. „Micul prinț” este una dintre cele mai îndrăgite cărți pentru copii. Autorul său francez este:

a. Anatole France
b. Antoine de Saint-Exupery
c. Victor Hugo

2. Este unul dintre cei mai renumiți scriitori contemporani, iar în anul 2006 a obținut premiul Nobel pentru Literatură. Printre romanele sale se numără „Femeia cu părul roșu”, „Cartea neagră”, „Mă numesc Roșu”, „Muzeul inocenței” sau „Fortăreața albă”. Este vorba despre:

a. Orhan Pamuk
b. Salman Rushdie
c. Haruki Murakami

3. Lewis Carroll, autorul celebrului roman fantastic „Alice în Țara Minunilor” era de orgine:

a. Americană
b. Engleză
c. Germană

4. „Marele Gatsby”, unul dintre cele mai faimoase romane americane, a fost scris de:

a. Ernest Hemingway
b. John Steinbeck
c. F. Scott Fitzgerald

5. Autorul romanului „Anna Karenina” este:

a. F. M. Dostoievski
b. Lev Tolstoi
c. Mihail Bulgakov

6. Care dintre următoarele cărți nu a fost scrisă de autorul german Thomas Mann:

a. Suferințele tânărului Werther
b. Muntele vrăjit
c. Casa Buddenbrook

7. Celebrul detectiv britanic Sherlock Holmes este un personaj creat de scriitorul:

a. Agatha Christie
b. Arthur Conan Doyle
c. Edgar Allen Poe

8. Autorul celebrei serii de romane SF „Dune” este:

a. Isaac Asimov
b. H. G. Wells
c. Frank Herbert

9. Gabriel García Márquez , laureat al Premiului Nobel pentru Literatură în anul 1982, era de origine:

a. Columbiană
b. Argentiniană
c. Chiliană

10. Care dintre următoarele romane nu este scris de autorul italian Umberto Eco:

a. Numele trandafirului
b. Pendulul lui Foucault
c. Un veac de singurătate

Răspunsurile corecte:
1. b, 2. a, 3. b, 4. c, 5. b, 6. a, 7. b, 8. c, 9. a, 10. c

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here