TEST cu imagini. Cât de bine cunoști județele României?

Județele din România prezența la vot
Județele din România. Foto: tutorialeonline.net

Vă provocăm să rezolvați un test de cunoștințe despre județele României.

În funcție de regiunea în care locuim, tindem să cunoaștem mai bine anumite județe ale țării: cel în care stăm, cele învecinate sau cele în care ne petrecem concediile.

Așadar, dacă au trecut ani buni de când ați deschis ultima dată un manual de geografie, acest test are rolul de a vă împrospăta cunoștințele de geografie despre mai multe dintre județele României.

Testul are 20 de întrebări din mai multe domenii: geografie, demografie și istorie. Fiecare întrebare are o sigură variantă corectă de răspuns. Succes!

1. Județul din România cu cea mai mică suprafață este:
A. Giurgiu
B. Ilfov
C. Covasna

2. Județul din România cu cea mai mare suprafață este:
A. Timiș
B. Caraș-Severin
C. Suceava

3. Împărțirea pe județe este atestată documentar în actualul spațiu românesc din anul:
A. 1878
B. 1848
C. 1392

4. Primul județ atestat documentar pe teritoriul actual al României este:
A. Suceava
B. Vâlcea
C. Argeș

5. Județul marcat pe această hartă cu o bulină roșie este județul:
A. Sălaj
B. Mureș
C. Bistrița-Năsăud

harta-oarba-judete-romania
Foto: minerals.ro

 

6. Județul din România cu cea mai mică populație este:
A. Sălaj
B. Covasna
C. Tulcea

7. Județul din România cu cea mai mare populație este:
A. Prahova
B. Cluj
C. Iași

8. Care dintre următoarele județe ale României este traversat de râul Mureș:
A. Covasna
B. Harghita
C. Hunedoara

mureș
Râul Mureș. Foto: Wikimedia Commons

9. Care dintre următoarele județe are în componență un oraș cu populația de peste 100.000 de locuitori (conform datelor de la ultimul recensământ, cel din 2011)?
A. Satu Mare
B. Neamț
C. Vâlcea

10. Viștea Mare, al treilea cel mai înalt vârf muntos din România, se află în județul:
A. Brașov
B. Argeș
C. Sibiu

11. Pe această hartă, numărul 20 marchează un oraș din județul:
A. Covasna
B. Brașov
C. Harghita

 

Foto: profudegeogra.eu
Foto: profudegeogra.eu

12. Râul Olt izvorăște de pe teritoriul județului:
A. Neamț
B. Covasna
C. Harghita

13. Cel mai mare lac din România se află în județul:
A. Neamț
B. Argeș
C. Tulcea

14. Care dintre următoarele județele nu are deloc pe teritoriul său forme de relief montane:
A. Teleorman
B. Timiș
C. Mehedinți

harta romaniei
Foto: welcometoromania.ro

15. Banatul românesc este o regiune care are în componență teritorii din 5 județe (Arad, Caraș-Severin, Hunedoara, Mehedinți, Timiș), conform organizării administrative. Unul singur este însă integral bănățean. Este vorba despre județul:
A. Caraș-Severin
B. Timiș
C. Arad

16. Cel mai mic oraș din România (după populație) se află în județul:
A. Sălaj
B. Covasna
C. Harghita

17. Recunoașteți după formă județul de mai jos? Este vorba despre județul:
A. Harghita
B. Mureș
C. Satu Mare

judet
Foto: Wikipedia.org

18. Care dintre următoarele județe nu are acces la Dunăre:
A. Timiș
B. Caraș-Severin
C. Galați

dunarea
Foto: balcanii.ro

19. În care dintre următoarele județe nu se desfășoară Podișul Getic:
A. Argeș
B. Teleorman
C. Dâmbovița

harta fizica a romaniei
Foto: technorati.ro

20. Județul din România care are cele mai multe municipii este:
A. Suceava
B. Hunedoara
C. Alba

Iată răspunsurile corecte:

1. B
2. A
3. C
4. B
5. C
6. B
7. C
8. B
9. A
10. A
11. A
12. C
13. C
14. A
15. B
16. C
17. B
18. A
19. B
20. B

Dacă acest test vi s-a părut util și distractiv, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Citește și:

Muncește și călătorește. Locuri de muncă pe vase de croazieră
Locuri de muncă pentru șoferi în Germania, Marea Britanie, Olanda. Salarii de peste 3.000 de euro

DISTRIBUIȚI
Andreea Dogar
Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.

6 COMENTARII

  1. 🙁 si il facem cu pixul pe hartie? Ma asteptam sa gasesc „un mic apps” totusi…
    hai ca putem.. nu de alta dar sa aratam tuturor ca putem sa facem lucruri bine facute; si stim ca putem; Pentru inspiratie cautati Teacher Problems pe facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.