Terorismul a câştigat un meci cu fotbalul. Partida Belgia – Spania a fost anulată

Stadionul
Stadionul "Roi Baudouin" din Bruxelles ar fi trebuit să găzduiască meciul (Wikimedia Commons)

Partida amicală dintre Belgia și Spania, care ar fi trebuit să aibă loc în această seară, la Bruxelles, a fost anulată din cauza riscului unui posibil atac terorist.

Decizia a venit după ce Federația Belgiană de Fotbal a fost contactată de Guvernul țării, care a cerut ca meciul să nu se dispute. Anunțul a fost făcut azi-noapte.

„Regretăm că un asemenea meci, între două formaţii puternice, a fost anulat şi mai ales aşa de târziu. Înţelegem că mulţi suporteri vor fi dezamăgiţi”, se precizează în comunicatul Federaţiei de Fotbal Belgiene.

Este prima partidă de fotbal care este anulată după sângeroasele atentate teroriste de la Paris, care au avut loc vineri seară și în care și-au pierdut viața 129 de persoane.

Unul dintre teroriști și-a detonat încărcătura explozivă în fața stadionului ”Stade de France”, unde peste 80.000 de oameni urmăreau meciul amical Franța – Germania.

Alte meciuri amicale, printre care și Anglia – Franța sau Italia – România, se vor juca în această seară, conform programului.

Recomandările editorilor GreatNews.ro: