Viață de ierarh. Lui Teodosie i s-a făcut drum cu utilajul de deszăpezire, muritorii de rând au rămas pe loc

teodosie arhiepiscopul tomisului
Foto: arhiepiscopiatomisului.ro

Andrei Poliacov, un tulcean care a fost prins în noaptea de luni spre marţi pe drumuri înzăpezite din sud-estul ţării, a povestit pe Facebook și pentru ziarul „Adevărul” că, în vreme ce altor șoferi nu li s-a permis accesul pe drum, Arhiepiscopul Teodosie al Tomisului a trecut fără probleme într-un SUV, fiindu-i deschis drumul cu un utilaj de deszăpezire.

În SUV se aflau șoferul, Arhiepiscopul Teodosie și încă o pasageră.

Andrei Poliacov se îndrepta în seara de luni, 26 februarie, spre Tulcea, prin judeţul Ialomiţa, zona aflându-se sub cod portocaliu de viscol și ninsori.

„Ora 2 noaptea. Mă îndrept dinspre Ţăndărei spre Hârşova, în coloană, cu «salvarea» în faţă. În oglindă văd că un deştept vrea să depăşească toată coloana. Trece cu viteză, spulberă zăpada, sunt nevoit să încetinesc pentru că nu mai vedeam bine. Coloana ajunge la Hârşova. Drum închis. Aşteptăm. Ies din maşină şi văd maşina deşteptului. Îi bat în geam şi îi spun că nu e frumos ce a făcut. Şoferul spune că el nu a depăşit. A minţit. Nu mai era nici un SUV în coloană, deci nu greşisem. În dreapta şoferului auzise mărturia mincinoasă nenea cu barbă“, a povestit Poliacov pe Facebook.

„Mă retrag la maşină. La 2.50 noaptea, drumul e încă închis, dar vedem «salvarea». Vine o «lamă». Mă dau jos şi aud o discuţie despre o coloană. Nu aud ce spune şoferul autoutilitarei Oil Company, dar apoi maşinile de poliţie se dau la o parte după o discuţie telefonică purtată de agenţi. Trece lama, trece barba, restul nu. Lama era doar pentru barbă. Când va scriu aceste rânduri sunt încă la Hârşova, barba a ajuns deja la Constanţa. Dreptate până la capăt!“, a mai scris el.

Andrei Poliacov a ajuns acasă la Tulcea în jurul orei 11 a zilei de marţi, 27 februarie, respectând regimul de circulaţie impus de autorităţi. Bărbatul a făcut sesizare la IPJ Constanţa despre cele petrecute, iar poliţiştii l-au invitat să depună o reclamaţie scrisă.

Contactaţi de „Adevărul” pentru a oferi un punct de vedere, reprezentanţii Arhiepiscopiei Tomisului au precizat, inițial, că Teodosie avea luni un program stabilit în Constanţa pentru rezolvarea unor chestiuni personale.

Ulterior, preotul Eugen Tănăsescu, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului, a spus că nu poate să confirme prezența Arhiepiscopului Teodosie pe drumul respectiv.

„Nu vă putem confirma prezenţa ierarhului acolo, la ora indicată“, a spus Tănăsescu.

teodosie andrei policov suv viscol deszăpezire
Potrivit martorului, mașina din față este cea în care se afla Teodosie. Foto: Andrei Poliacov / adevarul.ro

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.