Taximetriștii îi duc pe șoferii Uber la Poliție

aplicatia uber
Uber și Taxify ar putea fi scoase de pe piață de Guvern Foto: Alexander Torrenegra via Wikimedia Commmons

Taximetriștii din București vor să-i scoată de pe străzi pe șoferii Uber. Aceștia și-au instalat aplicația, comandă mașini Uber, iar la destinație așteaptă și un echipaj de poliție, pentru că taximetriștii îi reclamă înainte de plecare.

Polițiștii spun că au două variante: să-l ducă pe șoferul Uber la secție, unde i se face un proces verbal, iar dacă e prins a doua oară și există deja în baza de date, îi dă o amendă între 1.000 și 5.000 de lei.

Un scandal asemănător a fost și la Cluj. În perioada festivalului Untold, mai mulți șoferi Uber au primit comenzi de la taximetriști și au fost duși la poliție. Șoferii au primit amenzi de câte 25.000 de lei fiecare.

Însă reprezentanții Uber în România spun astfel de acțiuni sunt abuzive, pentru că șoferii nu au nevoie de autorizații, întrucât fac „ride sharing”, adică șoferii cu mașinile lor personale își împart mașina cu alții și nu dau bon fiscal întrucât plata se face prin internet și dau chitanță electronică.

În urmă cu aproximativ o lună, serviciul UBER a anunțat că a redus prețurile și e mai ieftin decât taxiurile din Capitală. Dacă la taxi se plătește 1,39 lei pe kilometru, la UBER va fi cu 9 bani mai ieftin.

„Vrem ca Uber să fie cea mai ieftină modalitate de a te deplasa prin oraș, indiferent de oră, în fiecare zi. Ca urmare, începând de astăzi, 30 august, ora 10:00 reducem tarifele uberX și UberSelect cu 10, respectiv 30%”, se arată într-un anunț al companiei.

Cu această ocazie, UBER a anunțat și că vor fi acceptate și mașini cu o vechime de până la 15 ani. „Măsura vine în contextul în care parcul auto din București are numeroase autoturisme mai vechi de 10 ani în stare excelentă de funcționare care pot fi valorificate acum pe platforma Uber”, precizează compania.

https://greatnews.ro/uber-scazut-preturile-si-devenit-mai-ieftin-decat-taxiurile/