Taxa auto 2018 e în lucru. „Rablele Europei au ajuns la noi”

Taxa auto 2018 FOTO: Nerivill/Pixabay.com
Taxa auto 2018 FOTO: Nerivill/Pixabay.com

Primarul Capitalei, Gabriela Vrânceanu Firea, a declarat că după eliminarea timbrului de mediu, în București s-au înmatriculat 100.000 de mașini vechi, iar „rablele Europei au venit la noi”. Primarul Firea a spus că a împreună cu Ministrul Mediului, Grațiela Gavrilescu, caută soluții pentru a opri exodul de rable. Deocamdată nu se știe ce forma ar putea avea taxa auto 2018.

„Așa cum v-am mai informat, de la începutul anului și până în prezent avem peste 100.000 de mașini noi, noi spunem noi, dar ele sunt vechi, înmatriculate în Capitală, cumva din nou rablele Europei au ajuns la noi la București.

Suntem într-o colaborare continuă și un dialog cu doamna ministru al Mediului pentru identificarea unor soluții pentru a pune stop acestui exod de rable pentru că ele nu afectează doar circulația ci și starea noastră de sănătate, mediul ambiant, creează poluare.

Degeaba cumpărăm 400 de autobuze euro 6 noi dacă în continuare sunt acceptate în Capitală autoturisme personale foarte vechi”, a declarat Gabriela Firea.

Taxa auto 2018. Soluție în București

În luna octombrie, Gabriela Firea a anunțat că îi va întreba pe bucureșteni dacă sunt de acord cu introducerea unei taxe de mediu.

„Dacă ei sunt de acord, vom introduce această taxă, pentru că vom ajunge ca în București să nu mai putem circula. Fără taxa de mediu, au venit toate rablele din Europa în România și în special în Capitală.

Nu avem cum să continuăm așa”, a declarat primarul Gabriela Firea, însă fără să specifice care ar fi taxa auto 2018 sau ce sistem ar trebui să se aplice.

Taxa auto 2018. Dragnea nu e de acord

Declarația Gabrielei Firea se contrazice cu opiniile liderului PSD, Liviu Dragnea. Acesta spunea la mijlocul lunii octombrie că ministrul Mediului, Grațiela Gavrilescu, lucrează la un pachet de măsuri pentru limitarea importurilor de rable în România, însă nu se introduce o nouă taxă de poluare.

Dar ministrul Mediului, Grațiela Gavrilescu, spune că va fi un sistem de impozitare în care se va ține cont de norma de poluare mică și emisiile mari de bioxid de carbon.

FOTO: Nerivill/Pixabay.com

DISTRIBUIȚI
Ionuț Fantaziu
Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.

1 COMENTARIU

  1. Vad ca nimeni nu spune nimic de marii poluatori,autocamioane,autotrenuri,cumparate tocmai pt a face cat mai multi km si logic, polueaza tot atatia km.Eu am masina de 9 ani si inca nu am circulat cu ea 70.000km,deci am poluat sub 10.000km pe an,dar pt inmatriculare am platit taxa 1500e.Tirul care circula 100.000km PE AN si cu consum 30l cat polueaza? Solutia o vad in transformarea accizei PSD abuzive in taxa (5-10bani)pe litru la pompa,iar impozitul auto sa se plateasca in functie de norma euro a masinii(tinand cont de salariile noastre)pt a incuraja cumpararea de masini mai noi. Ca sa nu mai zic ca datorita infrastructurii subdezvoltate(inclusiv lipsa centurilor ocolitoare ale oraselor)consumul de carburant si poluarea sunt mai mari.Nimeni din guvern nu da doi bani pe mediu, taiem padurile si reciclam doar 5% din gunoi,iar pt asta amenzile de la UE le platim tot din banii nostri. Dar ce conteaza,important e sa vina bani la buget pt pensii speciale si sociale,poluarea e doar pe hartie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.