Tarom și Qatar Airways caută însoțitori de zbor. Iată ce criterii trebuie să îndeplinești

FOTO: GreatNews
FOTO: GreatNews

Compania aeriană Tarom caută 25 de însoțitori de bord. În descrierea postului se spune că, printre altele, un însoțitor de bord „verifică înainte de cursă documentele personale să fie în perioada de valabilitate sau participă la briefing-ul efectuat de șeful de cabină înainte de cursă”.

Cei care doresc să ocupe un post de însoțitor de zbor la Tarom trebuie să aibă studii medii, abilități de comunicare, spirit de echipă, orientare către client, atitudine pozitivă, rezistent la stres și disponibilitate la program de lucru neregulat, să știe limba engleză, să dețină „atestat de membru al echipajului de cabină emis conform reglementării EC 290/2012”. Mai multe detalii găsiți – aici.

Și Qatar Airways este în căutare de însoțitori de zbor în România. Data și locul interviurilor le găsiți – AICI.

Qatar Airways este o companie fondată în 1993, cu sediul central la Doha. Compania, deținută de statul arab Qatar, operează în prezent 192 de aparate de zbor și asigură curse între 151 de destinații internaționale, din Europa, Africa, Asia Centrala, Orientul Îndepărtat, Asia de Sud, Orientul Mijlociu, America de Nord, America de Sud, Oceania.

40.000 de persoane lucrează în prezent pentru Qatar Airways. Flota aeriană a companiei este formată în principal din aparate de zbor Airbus și Boeing (în special Airbus A320-200 și Boeing 777-300ER).

Mai multe detalii pentru cei interesați să devină însoțitori de zbor se găsesc LA ACEST LINK.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.