TAROM a cumpărat avioane noi. Cum arată aeronavele de ultimă generație

boeing 737 NG tarom ryanair
Aeronavă de tip Boeing 737 NG. Foto: boeing.com

Compania TAROM a anunțat într-un comunicat de presă că a cumpărat două avioane noi.

Reprezentanții companiei au semnat ieri, 5 mai, contractul pentru achiziţionarea în leasing a două aeronave de tip Boeing 737 seria 800 NG (Next Generation).

Aeronavele Boeing 737-800 NG au o capacitate de 189 locuri și au fost achiziţionate în leasing operaţional pe o perioadă de 10 ani. Ele vor fi livrate în cursul lunii mai 2017.

Cele două avioane noi vor înlocui două aeronave Airbus A310.

„În urma ieșirii din  flotă a celor două Airbus A310 s-a simțit nevoia stringentă de completare a flotei TAROM pentru ca toate rutele să fie operate conform planului de zbor. Menționăm că cele două Airbus scoase din operare anul trecut au reprezentat o cincime din capacitatea de transport a flotei, capacitate ce va fi preluată de către noile aeronave”, se arată în comunicatul de presă al TAROM.

„Precizăm faptul că procedura de achiziție s-a desășurat într-un timp optim, urmare a nevoii de operare a tuturor rutelor propuse pentru orarul de vară. Achiziționarea este ocazionată de oportunitățile apărute în piață. Conform cererii de ofertă lansate de companie pe plan internațional, aceste două aeronave au fost singurele aeronave noi în momentul lansării cererii de oferă”, mai precizează documentul.

boeing 737 NG tarom
Aeronavă de tip 737 NG. Foto: boeing.com

Cum se fabrică un Boeing 737 Next Generation:

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.