Țările în care femeile și bărbații trăiesc cel mai mult. Una e din Asia, cealaltă – din Europa

Speranța de viață a crescut cu cinci ani între 2000 și 2015, arată un raport recent publicat de Organizația Mondială a Sănătății, preluat de AFP.

Rezultatul este datorat în mare parte progreselor înregistrate în Africa în ceea ce privește combaterea malariei și a răspândirii SIDA.

La nivel global, un copil născut în anul 2015 va trăi, în medie, 71,4 ani. Femeile trăiesc în medie 73,8 ani, iar bărbații – 69,1.

Țara care înregistrează cea mai mare speranță de viață în cazul femeilor este Japonia. În acest stat, fetițele născute în ultimii ani vor trăi, în medie, 86,9 ani.

La bărbați, țara în care se trăiește cel mai mult este Elveția. Durata medie de viață a bărbaților născut aici este de 81,3 ani.

Sierra Leone, statul în care oamenii trăiesc cel mai puțin

Sierra Leone ocupă ultimul loc al clasamentului pentru ambele sexe, cu o medie de 50,8 ani pentru femei și 49,3 ani pentru bărbați.

Pentru o durată de viață mai mare, OMS susține necesitatea unor măsuri precum reducerea numărului de fumători — în prezent sunt 1,1 miliarde pe plan mondial — și asigurarea apei potabile pentru circa 1,8 miliarde de persoane care beau zilnic apă contaminată.

În România, speranța de viață este de 75 de ani.

Speranța de viața a bărbaților este proiectată să crească la 81,8 ani în 2060, iar a femeilor – la 86,7 ani.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

7 drumuri din România pe care trebuie să le parcurgi cu mașina măcar o dată în viață
3 case superbe, construite diferit. Una de cărămida, a doua pe structură metalică, ultima de lemn
Mega Image face angajări. Ce salarii se oferă

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.