Criză de anestezice. Tarifele stomatologilor ar putea crește

FOTO: Michael Larsson/Pixabay.com
FOTO: Michael Larsson/Pixabay.com

Medicii stomatologi spun că ar putea crește prețurile cu până la 20%, pentru că sunt nevoiți să cumpere anestezice din alte țări. Cele două firme care făceau livrări în România nu mai distribuie nicio comandă până anul viitor.

Medicii spun că această criză a apărut din vară. Potrivit reprezentanților Agenției Naționale a Medicamentului situația nu este doar în România, ci și în alte state din Uniunea Europeană.

În acest timp, cabinetele de stomatologie cumpără anestezic direct din străinătate sau la suprapreț.

„Din informațiile pe care le avem, problema este legată de furnizor. Sunt probleme de mai multe luni. Se pare că sunt probleme cu aprovizionarea în Europa de Est și Rusia. Aparent sunt niște probleme la cel mai mare furnizor de anestezice.

În momentul de față firme care speculează momentul vând anestezice la preț dublu”, a declarat pentru Hotnews.ro doctorul Pantel Marton Gyorgy, președintele Asociației Medicilor Stomatologi cu Practică Privată din România.

Pe piață sunt două firme care distribuie anestezic pentru medicii stomatologi. Una este din Germania, iar cealaltă din Franța. Prima lipsește momentan din țară și conform estimărilor proprii va reveni din primăvară. Compania din Franța intenționează să aducă produse, însă, pentru a putea aduce anestezicele în procedură de urgență trebuie să facă o solicitare de exceptare de la etichetarea produselor în limba română.

A mai fost o criză asemănătoare și în urmă cu patru ani, însă s-a rezolvat problema după două luni.

FOTO: Michael Larsson/Pixabay.com

 

 

 

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.