Tăriceanu riscă 5 ani de închisoare pentru că a sărit coada la permisele auto

călin popescu tăriceanu
Călin Popescu Tăriceanu FOTO: guv.ro

După ce preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a sărit peste coada de la permise auto, o avocată a făcut plângere penală la DNA împotriva sa, susţinând că el şi-a folosit influenţa de lider politic pentru a-şi schimba permisul auto fără să stea la coadă, informează adevarul.ro.

Dacă se dovedeşte că Tăriceanu se face vinovat de primire de foloase necuvenite, acesta riscă până la 5 ani de închisoare.

La sfârşitul săptămânii trecute, președintele Senatului şi-a reînnoit permisul de conducere ocolind coada de aproximativ 1.000 de persoane de la Direcţia Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV).

Avocata Elenina Nicuţ a sesizat Direcţia Naţională Anticorupţie, acuzându-l pe Tăriceanu că a beneficiat de un tratament preferenţial din partea poliţiştilor atunci când şi-a schimbat permisul de conducere. Politicianul a fost filmat joi dimineaţă când s-a dus să-şi reînnoiască permisul de conducere ocolind coada pe o uşă din curtea interioară. Acolo a fost aşteptat de reprezentanţi ai instituţiei, care l-au condus în clădire şi i-au făcut procedurile pentru eliberarea documentului.

În timp ce Tăriceanu a completat documentele şi a făcut fotografia pentru noul permis, publicul nu a avut voie să intre în clădire, iar programul ar fi fost întârziat, au povestit martorii prezenți.

„Orice altă persoană străină de instituţie, care nu se bucură de influenţa şi autoritatea numitului Popescu Tăriceanu Călin Constantin Anton, nu ar fi putut pătrunde cu autoturismul în curtea interioară a instituţiei, nu ar fi fost întâmpinat de un reprezentant al instituţiei, după cum nu ar fi putut intra în cladirea instituţiei pe o altă uşă de acces decât cea destinată publicului şi în afara programului de lucru cu publicul”, se arată în denunţul făcut de avocata Elenina Nicuţ, potrivit adevarul.ro.

Nicuţ susţine că politicianul a încălcat articolul 13 din Legea 78/2000 privind prevenirea, descoperirea şi sancţionarea faptelor de corupţie: „Fapta persoanei care îndeplineşte o funcţie de conducere într-un partid, într-un sindicat sau patronat ori în cadrul unei persoane juridice fără scop patrimonial, de a folosi influenţa ori autoritatea sa în scopul obţinerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani”.

În cazul lui Tăriceanu, folosul necuvenit ar fi putea fi depunerea cu prioritate a actelor pentru eliberarea unui nou permis de conducere.

Preşedintele Senatului a refuzat să comenteze acuzaţiile aduse.

Locuri de muncă la Metro. Cât se câștigă în lanțul german de magazine

https://greatnews.ro/nimeni-nu-il-invinge-pe-usain-bolt-jamaicanul-cucereste-al-treilea-titlu-olimpic-la-100-de-metri/

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.