Tăriceanu spune că profesorii nu merită o majorare de salariu, au vacanță lungă

călin popescu tăriceanu
Călin Popescu Tăriceanu FOTO: guv.ro

Președintele Senatului și liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a criticat unele sporuri din Legea salarizării, susținând că nu înțelege necesitatea acestora și dând ca exemplu sporul de solicitare neuropsihică acordat cadrelor didactice, adăugând că acestea au patru luni de vacanță pe an.

„Am văzut, de exemplu, la educație, spor de solicitare neuropsihică. Iertați-mă, am lucrat și eu în învățământ, programul nu e de opt ore pe zi, în învățămantul preuniversitar, dacă pui la cap toate vacanțele, ai patru luni de vacanță pe an. Patru luni de vacanță. Eu nu găsesc că sunt justificate unele din aceste majorări”, a declarat Tariceanu, potrivit News.ro.

Federația Sindicatelor din Educație „Spiru Haret” a condamnat declarațiile președintelui Senatului.

„Cunoaștem că domnul Tăriceanu are o problemă cu cadrele didactice. Am văzut acest lucru încă din momentul în care a fost prim-ministru, însă, ca al doilea om în stat, domnul senator ar trebui să aibă mai multă grijă și să se gândească de două ori în momentul în care dă declarații de genul celei din 7 iunie a.c..

Dacă nu știe ce face un profesor, suntem dispuși să îi arătăm. Îl invităm pe domnul președinte al Senatului să stea măcar o zi alături de un profesor pentru a vedea de ce este nevoie de acel spor neuropsihic. De asemenea, domnul Tăriceanu confundă în mod intenționat, ca și alți politicieni, norma didactică de predare efectivă (care este de 18 ore pe săptămână) cu norma de muncă (care este de 40 de ore pe săptămână, la fel ca la toți angajații).

În condițiile în care domnul Tăriceanu este invidios pe munca unui cadru didactic, îl invităm să renunțe la funcția politică și să se reîntoarcă la catedră, însă în învățământul preuniversitar“, a declarat Marius Ovidiu NISTOR, președinte FSE „SPIRU HARET“.

În plus, Federația Sindicatelor din Educație „SPIRU HARET“ îi recomandă domnului președinte al Senatului să citească cu mai multă atenție legile românești. Poate începe cu Legea 1/2011, mai exact cu art. 262, unde este explicitată foarte bine activitatea unui cadru didactic”, transmite Federația Sindicatelor din Educație „Spiru Haret”.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.