Tăriceanu: Politica penală se face în Parlament. Niciun pas înapoi

FOTO: senat.ro călin popescu tăriceanu fujitsu siemens
Călin Popescu Tăriceanu. FOTO: senat.ro

Președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat că vor continua modificările la legislația din domeniul justiției.

Tăriceanu a declarat că nu se face „niciun pas înapoi”, iar „toate amenințările vânturate vor avea nicun fel de succes”.

„Am parcurs un proces dificil, dar în mod corect și până la urmă toate știrile false, toate elementele de distorsionare a realității au pălit în fața realităților.

Procesul de adoptare a legilor de reformaă a justiției au parcurs toate etapele necesare, începând de la elaborare, consultare publică, dezbatere și adoptare în Parlament și Curtea Constituțională și cei mai vehemenți critic, inclusiv mă refer la cei din străinătate, pe lângă corul binecunoscut deja în România, au trebuit să lase glasul jos, pentru că nimic din ceea ce s-a criticat, din ceea ce s-a clamat, din pericolele care s-au vânturat, și anume că afectăm independeța Justiției sau că slăbim lupta împotriva corupției, nu s-a întâmplat.

Până la urmă adevărul a ieșit la suprafață”, a declarat Tăriceanu, la o conferință de presă, care a avut loc după o întâlnire cu reprezentanți ai filialei ALDE Ploiești, potrivit Hotnews.ro.

La Congresul PSD, Liviu Dragnea și-a început discursul cu reforma legilor justiției și a codurilor penale. Peșdintele PSD a spus că va exista un calendar bine stabilit în această privință.

„Trebuie să înţelegem că dezbaterea pe legile justiţiei şi de modificare a codurilor penale a ajuns la acest nivel de aversitate pentru că în spatele celor care nu doresc să fie adoptate aceste modificări, care se opun oricărei modificări raţionale stau beneficiarii sistemului ilegal de putere. Această dezbatere îşi va continua cursul, va fi dusă până la capăt, până la aprobare. Este un pas de modernizare a societăţii”, a susţinut liderul PSD.

 

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.