Tăriceanu nu vrea OUG pe Codurile penale

FOTO: senat.ro călin popescu tăriceanu
FOTO: senat.ro

Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, după o întâlnire cu Liviu Dragnea și premierul Viorica Dăncilă, că nu s-ar fi discutat despre posibilitatea modificării Codurilor penale prin ordonanță de urgență și că se va merge „exclusiv” pe calea dezbaterii parlamentare.

„Nu am discutat despre niciun fel de ordonanţă de modificare a Codurilor penale. Vă rog să scoateţi din discuţie acest subiect, vă spun oficial: vom merge exclusiv pe calea dezbaterilor parlamentare”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu.

Liderul ALDE a exclus și varianta modificării Codului penal și Codului de procedură penală prin procedura angajării răspunderii Guvernului Dăncilă. „Nu a venit nimeni cu o asemenea propunere”, a afirmat Tăriceanu.

Tăriceanu a mai spus că, „fără îndoială”, va avea loc o sesiune parlamentară extraordinară, pentru a putea fi încheiate prioritățile legislative.

„Am discutat despre necesitatea ca domnul ministru al Justiției, Tudorel Toader, să elaboreze un document pe care apoi Ministerul de Externe și Ministerul pentru Afaceri Europene să-l comunice partenerilor noștri.

Acest document, evident, să vizeze un rezumat, o prezentare în rezumat, a modificărilor pe care urmează să le adoptăm pe Codul de procedură penală și Codul penal.

Cred că este nevoie de o informare corectă, obiectivă, a ceea ce se urmărește în Parlament”, a mai spus Tăriceanu.

Liderul ALDE a susținut și că a văzut o serie de „știri false” cu privire la „așa-zise modificări care ar urma să se facă” la Codurile penale.

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a declarat că nu a fost solicitat să-și spună un punct de vedere cu privire la ordonanța de urgență prin care ar urma să fie modificate codurile penale.

Precizarea a fost făcută de Toader în această dimineață. „De 4-5 zile, eu nu am fost în București, am venit aseară și voi vedea ce lucrări sunt la Minsterul Justiției. Nu a făcut nimeni cu mine o astfel de dezbatere. Dacă voi fi solicitat, atunci voi răspunde și fiți de acord să nu dau răspuns la probleme ipotetice”, a adăugat acesta.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.