Tăriceanu e propus candidat la prezidențiale de un vicepremier

FOTO: senat.ro călin popescu tăriceanu
FOTO: senat.ro

Vicepremierul Grațiela Gavrilescu, vicepreședinte al ALDE, a declarat într-o întâlnire care a avut loc la Pitești că la alegerile prezidențiale din 2019 cel mai potrivit candidat ar fi Călin Popescu-Tăriceanu.

De asemenea, Gavrilescu a mai spus că un test important pentru ALDE va fi alegerile pentru Parlamentul European, dar și cele prezidențiale.

„Europarlamentarele sunt alegerile noastre de bază, este primul scor pe care trebuie să-l obţinem, un scor foarte bun, astfel încât la sfârşitul anului 2019 să avem curajul şi să avem tăria să ne prezentăm în faţa poporului şi să spunem aşa: Călin Popescu-Tăriceanu şi-a păstrat verticalitatea, şi-a păstrat ideologia liberală, a demonstrat pe tot parcursul lui politic că poate să reprezinte poporul român, să-i reprezinte pe români şi în cinstea celor 100 de ani de centenar, să ne merităm un altfel de preşedinte, un preşedinte cu gândul la români.

Şi cu certitudine şi programul nostru de ţară, cu România cea de-a şaptea putere economică, va fi pus în operă”, a declarat Graţiela Gavrilescu în faţa delegaţiilor la Conferinţa de alegeri a ALDE Argeş.

Călin Popescu Tăriceanu a candidat la alegerile prezidențiale din 2 noiembrie 2014. Potrivit rezultatelor alegerilor, Tăriceanu a obținut în primul tur de scrutin un număr de aproximativ 508.000 de voturi și a fost pe locul al treilea, cu circa 5,36% din toate voturile expirmate și validate.

La data de 7 iulie 2016, Direcția Națională Anticorupție a dispus trimiterea în judecată a lui Călin Popescu-Tăriceanu pentru mărturie mincinoasă și favorizarea infractorului. Este vorba despre declaraţia pe care a dat-o la DNA Braşov la data de 15 aprilie 2016, în care „a menţionat în mod nereal că nu a avut cunoştinţă despre: – retrocedarea către Paul Philippe Al României a unor suprafeţe de teren în Băneasa (fosta fermă regală) şi Snagov (trunchiul de pădure Fundul Sacului), – implicarea inculpaţilor Tal Silberstein, Beny Steinmetz, Moshe Agavi şi a altor persoane în procedurile de retrocedare, – actele de vânzare–cumpărare vizând aceste bunuri”, anunţă DNA, printr-un comunicat de presă.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.