Țara în care țigările vor fi mai „prețioase” decât aurul. România, premiată pentru legea antifumat

Organizația Mondială a Sănătății a premiat România pentru lupta împotriva fumatului. OMS i-a acordat țării noastre două dintre cele patru premii rezervate zonei europene.

Legea antifumat este la un pas de a fi modificată de parlamentari, care vor să relaxeze rigorile. Noul ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu, prezent la eveniment, și-a exprimat încrederea că Parlamentul va lua „o decizie corectă”. În România, în jur de 40.000 de români mor din cauza fumatului, 5.000 dintre aceștia fiind fumători pasivi, potrivit Digi24.

Australia este una dintre țările care au luat cele mai dure măsuri antifumat. Din 2012, în această țară se comercializează doar pachete neutre, fără logo-uri și cu numele brandului scris cu același font și la aceeași dimensiuni.

Pe pachete sunt trecute și mesajele precum „Fumatul ucide” și imagini șocante cu persoane grav bolnave din cauza consumului de tutun. Potrivit Digi24.ro, un pachet de țigări costă echivalentul a aproximativ 17 euro.

Guvernul australian vrea să convingă și mai mulți oameni să se lase de fumat. Potrivit măsurilor cuprinse în bugetul viitor, începând din septembrie 2017, anual, timp de patru ani, prețul pachetelor de țigări va crește cu 12,5%, urmând să ajungă la aproape 27 de euro în 2020. Asta ar însemna că un fumător care consumă un pachet de țigări pe zi ar avea nevoie de echivalentul a 810 euro pe lună doar pentru acest viciu.

Queensland, un stat din nord-estul Australiei, unde în jur de 3.700 de persoane mor anual din cauza fumatului, vrea măsuri chiar și mai dure. Autoritățile pregătesc o lege prin care să fie interzisă vânzarea de țigări celor care s-au născut după 2001.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

giphy (2)

 

giphy (1)