Țara în care imnul național va fi cântat în cinematografe, înainte de filme

Curtea Supremă din India a decis că imnul național trebuie cântat în cinematografe, înainte de difuzarea filmelor.

Judecătorii au precizat că legea trebuie să fie aplicată în cel mult 10 zile, iar spectatorii trebuie să se ridice în picioare la intonarea imnului, scrie BBC.

În anii ’60 și ’70, imnul național al Indiei răsuna în cinematografele din a doua cea mai populată țară din lume, însă obieciul a devenit tot mai puțin răspândit.

Până acum nu exista o lege uniformă pentru toată India în ceea ce privește intonarea imnului național în cnematografe, multe dintre cele 29 de state care formează țara având reguli diferite asupra acestei chestiuni.

În 2003, statul Maharashtra a făcut obligatorie intonarea imnului național în cinematografe, însă o lege similară a fost respinsă anul trecut în statul Tamil Nadu.

Miercuri, Curtea Supremă a decis ca imnul să fie obligatoriu în toate cinematografele din țară. Muzica va fi acompaniată de drapelul indian, care va fi proiectat pe ecran.

”Oamenii ar trebui să nu mai urmărească noțiunile individuale de libertate, ci să fie implicați patriotic”, a precizat unul dintre judecătorii Curții Supreme.

Decizia a stârnit mari controverse pe rețelele sociale din India.

Dacă acest articol vi s-a părut util, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.