Țara în care se poate dansa din nou după miezul nopții. Dar numai cu lumina aprinsă!

O lege controversată din 1948, care interzicea dansul în cluburi după miezul nopții, a fost revizuită de politicieni, într-o încercare de a îmbunătății imaginea țării înainte de Jocurile Olimpice din 2020, găzduite de Japonia, la Tokyo.

Conform legislației în vigoare din ”Țara Soarelui Răsare”, este ilegal să dansezi după miezul nopții în cluburile de noapte. Ciudata regulă datează din 1948, când Japonia era sub ocupație americană, și avea ca obiectiv reducerea prostituției.

Legea a fost rar aplicată, însă, după anii ’60, iar cluburile de noapte sunt extrem de populare în Japonia, în ciuda semnelor de la intrare, pe care scrie ”Dansul interzis”.

În ultimii ani, mai ales după ce un student a fost ucis într-o încăierare într-un club din Osaka, în 2010, legea a intrat din nou în grațiile autorităților, care au închis numeroase cluburi de noapte cu ajutorul ei.

Mulți japonezi consideră, însă, această lege depășită și contradictorie, mai ales că dansul este o materie obligatorie în școli.

Peste 160.000 de oameni au semnat, în ultimele zile, o petiție împotriva legii. În consecință, camera superioară a Parlamentului nipon a decis să relaxeze reglementările în privința dansului, mai ales că țara va găzdui următoarea ediție a Jocurilor Olimpice.

Noul amendament, care va permite dansul după miezul nopții, urmează să intre în vigoare vara viitoare. Chiar și așa, dansul va fi permis numai dacă în clubul de noapte este lumină (n.r. – cel puțin 10 lucși – o lumină slabă, crepusculară).

Dacă sistemul de luminare depășește 10 lucși, atunci clubul nu mai poate fi definit ca un ”loc de distracție pentru adulți”, iar dansul devine legal, susțin noile reglementări.

Legea dansului a fost folosită de multe ori de autorități ca pretext pentru a rezolvarea altor probleme, precum consumul de droguri sau activitățile crimei organizate. Pe viitor, poliția va monitoriza nivelul de lumină din cluburi.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

Locuri de muncă în IT pentru români în străinătate
Locuri de muncă în Germania. O firmă oferă și alocație pentru copiii angajatului
Ai spirit de meșter? Cele mai avantajoase oferte la unelte de la eMag