Tânăr bătut, înjurat și dat jos din microbuz de un șofer de maxi-taxi | VIDEO

șofer maxi taxi
Foto: Captură YouTube / olx.ro

Un tânăr în vârstă de 21 de ani a fost bătut, înjurat și dat jos din microbuz de un şofer de maxi-taxi de pe linia Brăneşti Ilfov – Bucureşti, relatează news.ro.

Incidentul a avut loc sâmbătă dimineaţă și a fost filmat de o călătoare care a publicat apoi imaginile pe internet.

Șoferul s-a enervat după ce tânărul s-a arătat nemulțumit de faptul că șoferul i-a oprit 3 lei pentru cursă, în loc de 2 lei, așa cum îi opreau alți șoferi.

În acel momentul șoferul s-a enervat și a început să îl înjure pe tânăr. În imaginile filmate se vede cum tânărul este lovit apoi cu picioarele și aruncat afară din microbuz.

Bărbatul a depus o plângere împotriva șoferului agresiv, potrivit Poliţiei Locale Brăneşti.

Acesta nu este primul incident în care sunt implicați șoferii de maxi-taxi. Tot în acest an, un șofer din Constanța a fost filmat în timp ce țipa la un pasager, spunându-i să se dea jos din vehicul, chiar dacă acesta plătise bilet: „Domne, te-am rugat frumos să te dai jos… taci dracu’ din gură, nu mă mai scoate din sărite”. Bărbatul a fost concediat ulterior, potrivit ziuaconstanta.ro.

În martie 2016, un șofer de maxi-taxi din județul Botoșani a bătut un șofer în vârstă de 70 de ani care făcea curse contra cost cu mașina personală, nemulțumit de faptul că bătrânul îi fură clienții. Șoferul de microbuz a coborât în intersecţie cu o bâtă de baseball în mână și i-a cerut celuilalt şofer să-i dea 15 lei, sumă de bani care reprezenta contravaloarea biletelor nevândute călătorilor, relatează botoșăneanul.ro. Bărbatul a refuzat, iar șoferul l-a lovit cu pumnul în față.

Dincolo de astfel de incidente, șoferii de maxi-taxi au fost acuzați de foarte multe ori pentru că ar conduce neglijent și cu viteză mare, punând în pericol siguranța călătorilor. În martie 2015, de exemplu, un șofer de microbuz a fost filmat jucându-se pe telefonul mobil în timp ce conducea vehiculul plin cu pasageri.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.