Surpriză în dosarul lui Dragnea. Fosta soție a plătit prejudiciul

Liviu Drangea
Liviu Drangea

17:20. Înalta Curte de Casație și Justiție a decis că cercetarea judecătorească în cazul „angajărilor fictive la DGASPC Teleorman” este finalizată. Termenul pentru pledoariile finale în dosarul lui Liviu Dragnea vor fi susținute pe 25 aprilie.

De asemenea, tot astăzi, instanța a decis să existe o confruntare între Liviu Dragnea și fosta șefă DGASPC Teleorman. Motivul este că au existat mai multe contradicții între „declarațiile date de cei doi inculpați”.


Liviu Dragnea, șeful PSD, a ajuns în această dimineață la Înalta Curte de Casație și Justiție, acolo unde este judecat pentru instigare la abuz în serviciu și instigare la fals intelectual, alături de fosta sa soție și foști angajați ai Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Teleorman.

Dragnea a ajuns la instanța supremă flancat de jandarmi și nu a răspuns întrebărilor puse de jurnaliști.

La termenul de pe 15 februarie, trei inculpați și-au recunoscut vinovăția în acest dosar. La termenul de astăzi, Bombonica Prodana, fosta soție a liderului PSD, a transmis prin avocatul său un document prin care anunță instanța de judecată că a plătit prejudiciul în acest dosar, de peste 108.000 de lei, și a cerut în acest fel încetarea procesului în ceea ce o privește.

Fosta soţie a lui Liviu Dragnea, Bombonica Prodana, este acuzată de abuz în serviciu, alături de foşti şefi din Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Teleorman.

A fost pusă sub acuzare pentru că, în perioadele 3 martie – 1 august 2008 şi 3 iulie 2009 – 1 august 2010, nu a sancţionat două subordonate încadrate în funcţia de referent la instituţiile pe care le conducea, deşi ştia că nu s-au prezentat la serviciu şi nu au respectat prevederile contractului individual de muncă şi fişa postului.

Procurorii DNA susțin că în perioada iulie 2006 – decembrie 2012, Liviu Dragnea, în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman, respectiv de preşedinte al PSD Teleorman, a determinat directorul executiv al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Teleorman să îşi încalce atribuţiile de serviciu prin menţinerea în funcţie şi implicit plata drepturilor salariale pentru două angajate ale aceleiaşi instituţii.

„În realitate, cele două persoane şi-au desfăşurat activitatea la sediul organizaţiei judeţene Teleorman a partidului politic al cărui preşedinte era inculpatul Dragnea Nicolae Liviu, aspect cunoscut de acesta din urmă”, susțin procurorii DNA.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.