Surpriză extraordinară pentru iubitorii de munte din România

Munţii Făgăraş (zona lacului Bâlea). Foto: Wikimedia Commons

La 27 iulie 2015, iubitorii de munte din țara noastră vor avea parte de o surpriză de proporții: o hartă care prezintă în detaliu zona alpină a celor mai înalți munți din România.

Vorbim despre numărul șapte al celebrei colecții „Munții noștri”, actualizată și readusă publicului din România de editura Schubert&Franzke.

Potrivit paginii de Facebook „Munții noștri”, ghidul de călătorie care apare peste o săptămână conține și două hărți: una la scara 1:75.000, care prezintă întregul masiv, și una la scara 1:35.000, care prezintă exclusiv zona alpină! Ultima dintre aceste hărți este o premieră în cartografia montană românească, fiind, până acum, cea mai detaliată prezentare a zonei alpine din masivul Făgăraș.

„Munții noștri”, o colecție care s-a bucurat de mare succes în perioada comunistă și în primii ani de după Revoluție (ghidurile tipărite publicate de editura Sport-Turism între 1974 și 1992 încă se vând foarte bine la anticariate), este reeditată în prezent de cei de la Schubert&Franzke, care vin cu informații și hărți actualizate despre traseele și frumusețile din munții României.

Până acum, au fost reeditate cărticele turistice despre munții Bucegi, Piatra Craiului, Rodnei, Ciucaș, Postăvaru&Piatra Mare&Baiului și Retezat. Numărul 7 este cel dedicat Făgărașului.

Coperta numarul 7 din Muntii noştri, care apare în 27 iulie. Foto: pagina de Facebook Muntii nostri
Coperta numărului 7 din Munţii noştri, care apare în 27 iulie. Foto: pagina de Facebook Muntii nostri

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

 

 

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.