Surpriza de care vor avea parte călătorii într-una dintre stațiile de metrou din București

stații de metrou greva de la metrou
Foto: Cristi2555 via Wikimedia Commons

Metroul bucureştean va avea vedere la cer: staţia de metrou Eroilor 2, aflată pe magistrala care urmează să lege cartierul Drumul Taberei de centrul Bucureştiului, va fi luminată natural, datorită unor cupole de sticlă uriaşe, relatează digi24.ro.

Cele două cupole vor fi amplasate deasupra scărilor rulante, astfel încât lumina solară să pătrundă uşor până pe peron.

Eroilor 2 va fi prima staţie de metrou iluminată natural din București și totodată cea mai adâncă staţie de pe magistrala spre Drumul Taberei. Peroanele se vor afla la o adâncime de 24 de metri.

Lucrările la structură vor fi terminate până la sfârșitul anului. Când structura va fi gata, vor intra în acţiune cele două „cârtiţe”, Varvara şi Filofteia, care vor săpa ultimii 220 de metri de tunel de metrou. După finalizarea acestor lucrări va începe amenajarea staţiei, mai notează sursa citată.

Noua linie de metrou, care va avea aproape 7 kilometri şi zece staţii, ar trebui să fie gata până la finalul anului 2016. Luna viitoare va începe instalarea șinelor în stația de la Favorit. Noua magistrală de metrou va deservi aproape 300.000 de locuitori.

metrou
Șantierul viitoarei stații de metrou Eroilor 2. Foto: Captură Digi24

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

Fenomen astronomic extrem de rar, vizibil în weekend din România. E o premieră după 33 de ani
Între timp, în Olanda: Microbuzele fără șofer încep să circule pe străzi
Locuri de muncă pentru șoferi în Germania, Anglia și Olanda. Salariile ajung la 4.900 de euro

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.