Super-Roger. Recital Federer la Turneul Campionilor de la Londra

Elvețianul Roger Federer, cel mai titrat jucător de tenis din istorie, l-a zdrobit aseară pe britanicul Andy Murray, scor 6-0, 6-1, după o demonstrație de tenis-spectacol.

Sub privirile a peste 15.000 de spectatori, printre care s-a aflat și antrenorul echipei Chelsea Londra, portughezul Jose Mourinho, Roger Federer l-a eliminat de la Turneul Campionilor pe Andy Murray, favoritul local, după o partidă în care elvețianul a arătat extraordinar.

Superstarul în vârstă de 33 de ani, care are în palmares 17 titluri de Grand Slam, a avut nevoie de doar 56 de minute să îl învingă pe Murray, în ultimul meci al Grupei B. Scoțianul nu mai pierduse un meci într-o manieră atât de umilitoare de șapte ani, când fusese zdrobit cu 6-1, 6-0 de Novak Djokovici.

Roger Federer a condus cu 6-0 și 5-0, reușind câteva lovituri de mare finețe și acuratețe în grandioasa arenă O2. Elvețianul a încheiat meciul cu un procentaj maxim la punctele câștigate cu primul serviciu, statistică aproape incredibilă având în vedere că în fața sa a stat unul dintre cei mai buni jucători la retur din lume.

”Sunt foarte fericit cu felul în care am jucat. Știam că sunt calificat în semifinale și am intrat relaxat pe teren. Mă bucur că nu am câștigat penultimul game”, a spus, după meci, Roger Federer.

De cealaltă parte, Andy Murray (locul 5 mondial, 27 de ani) s-a arătat foarte dezamăgit de evoluția sa. ”A fost o noapte foarte grea. Am pierdut finale de Grand Slam, au fost momente grele, însă felul în care lucrurile au mers în acest meci a fost groaznic. Roger a jucat excepțional, cred că m-ar fi învins și dacă aș fi jucat eu bine”, a precizat britanicul, care nu mai pierduse un set la zero de patru ani.

Roger Federer și japonezul Kei Nishikori s-au calificat în semifinale din Grupa A, iar azi se vor decide ceilalți doi jucători care vor face pasul spre penultimul act al Turneului Campionilor.

Novak Djokovici, liderul mondial, este în mare formă, zdrobindu-i în primele două meciuri pe Stanislas Wawrinka și Marin Cilici, campionii de la Australian Open, respectiv US Open.

Dacă este aproape sigur că sârbul își va măsura forțele în semifinale cu japonezul Nishikori, Federer își va afla azi adversarul, care va fi, cel mai probabil, învingătorul duelului Wawrinka – Cilici.