Sunt mai mulți români decât indieni în Marea Britanie

FOTO: E. Dichtl/Pixabay.com
FOTO: E. Dichtl/Pixabay.com

Cetățenii români din Marea Britanie, țară care va părăsi în curând Uniunea Europeană, ocupă locul doi în topul naționalităților non-britanice care trăiesc în Regatul Unit.

Potrivit Biroului pentru Statistici Naționale, citat de BBC, numărul românilor din Marea Britanie a crescut cu 25% între 2016 și 2017, ajungând la 411.000.

Aproape zece la sută dintre cei 65 de milioane de rezidenți ai Marii Britanii sunt cetățeni străini, în creștere cu 4 procente, în ciuda eforturilor de a stopa migrația, sub 100.000 de persoane, în planurile pe care le-a publicat în 2010, 2015 și 2017.

Peste 60% dintre străinii care trăiesc în Marea Britanie sunt din Uniunea Europeană, iar românii sunt depășiți numeric doar de polonezi.

Aproximativ un milion de polonezi trăiesc în Marea Britanie. Pe locul trei, după România, este Irlanda, cu 350.000 de cetățeni, în timp ce India a coborât abia pe locul patru – poziție ocupată de România în clasamentul precedent -, cu 346.000 de persoane în Marea Britanie.

Populația non-britanică din Insulă a crescut în fiecare an, începând cu anul 2004, când au început să fie întocmite aceste statistici.

Tot mai mulți europeni vor să obțină cetățenia britanică, numărul cererilor în acest sens dublându-se în ultimele 12 luni, la peste 40.000.

https://greatnews.ro/locuri-de-munca-in-anglia/

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.