Șumuleu Ciuc, luat cu asalt de către pelerini

Șumuleu Ciuc
Șumuleu Ciuc Foto: Facebook Șumuleu Ciuc/Vicențiu Dumea

Zilele acestea, peste 150000 de români, maghiari și alți străini chiar și de pe alte continente au avut un singur gând: să ajungă la Șumuleu Ciuc, locul unde are loc an de an cel mai mare pelerinaj din Europa Centrală și de Est, cu ocazia sărbătoririi uneia dintre cele mai importante sărbători creștine: Rusaliile.

La 50 de zile după Paști, zecile de mii de pelerini s-au strâns pentru a comemora coborârea Sfântului Duh asupra ucenicilor lui Iisus din Nazareth.

Unii pelerini au parcurs și câteva zeci de kilometri pe jos pentru a asista la slujba de astăzi, care va începe la orele 12.00. Pe drum, aceștia au fost întâmpinați cu ceai și cu cozonac în mai multe locuri și mulți au fost rugați să se roage la statuia Fecioarei Maria și pentru cei care nu pot ajunge la Șumuleu Ciuc.

Alții au venit cu trenul sau cu avionul din străinătate, iar ultimii kilometri i-au parcurs pe jos, într-o călătorie în care să își testeze credința și puterile. Ca în fiecare an, căldura și oboseala le-au dat mari bătăi de cap credincioșilor, iar peste 50 dintre ei au avut nevoie de îngrijiri medicale.

Pelerinajul de la Şumuleu Ciuc este cea mai mare procesiune catolică din Europa Centrală şi de Est. În fiecare an, de cinci secole vin aici zeci de mii de oameni ca să se roage la statuia Maicii Domnului, despre care se spune că face minuni.

Anul acesta, procesiunea are și o semnificație aparte: se împlinesc 500 de ani de când statuia Fecioarei Maria a fost adusă în Biserica franciscană de la Șumuleu Ciuc.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

Berzele alungate prin ordin de ministru au scos pui

Părintele Arsenie Papacioc, despre femei: „ Femeia trebuie prețuită”

Suedia câștigă finala Eurovision 2015. De la cine a primit puncte România

Premiu important pentru filmul românesc, la Cannes
Povestea oamenilor care aduc Universul mai aproape de noi
Cele mai bune glume despre Eurovision
Locuri de muncă în străinătate ca asistenți veterinari și șoferi de taxi sau de camion
Vânează pe uscat și trăiește în copaci. Povestea celui mai ciudat pește de pe Pământ
Reduceri incredibile la tablete și huse la eMag

 

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.