Succes uriaș pentru baschetul românesc. Asesoft a învins deținătoarea Eurocup

Asesoft Ploiești, campioana României la baschet, a obținut o victorie de prestigiu pe terenul spaniolilor de la Valencia Basket, în Eurocup.

Prahovenii s-au impus cu 92-87, dând peste cap toate pronosticurile. Asesoft tocmai se despărțise de liderul echipei, americanul Dee Brown, și nu erau creditați cu prea multe șanse de izbândă în Spania.

Valencia Basket este câștigătoarea Eurocup 2014 (n.r. – a doua competiție valorică a baschetului continental, după Euroligă). Asesoft pierduse categoric precedentele două meciuri din Grupa N, a doua fază a a întrecerii, iar rezultatul extraordinar din Andaluzia reprezintă una dintre cele mai mari victorii din istoria baschetului românesc.

Lituanianul Marius Runkauskas a reușit 22 de puncte pentru Asesoft aseară, în timp ce ghanezul Alhaji Mohammed și-a ajutat echipa cu 20 de puncte. Jarvis Hayes, americanul naturalizat de Qatar, a pus și el 19 puncte pe tabelă pentru campioana României la baschet.

“Am obținut o victorie imensă pe terenul principalei favorite la câștigarea trofeului. Valencia este o echipă care până în această seară pierduse doar 5 dintre cele 66 de jocuri disputate în EuroCup, în fața fanilor săi. Suntem mândri și fericiți pentru succesul obținut aici. Probabil că un asemenea rezultat nu va mai fi obținut prea curând de nicio altă echipă din România”, a declarat tehnicianul ploieștenilor, Dado Arnatovici.

Clubul prahovean i-a dedicat victoria istorică fostului lider al echipei Toni Alexe, de la a cărui moarte s-au împlinit de curând 10 ani.

Pentru Asesoft urmează returul cu Valencia, din 28 ianuarie, de la Ploiești. În acest moment, echipa din România e ultima în Grupa N, din care se califică mai departe în Eurocup primele două clasate.