Succes românesc în tenis. Andreea Mitu a câștigat primul ei titlu WTA

Românca Andreea Mitu (stânga) și turcoiaca Ipek Soylu s-au impus la Istanbul (Facebook)
Românca Andreea Mitu (stânga) și turcoiaca Ipek Soylu s-au impus la Istanbul (Facebook)

Andreea Mitu a reușit să se impună în competiția de dublu a turneului WTA de la Istanbul, făcând pereche cu turcoiaca Ipek Soylu.

A fost un succes obținut fără luptă, după ce Xenia Knoll (Elveţia) şi Danka Kovinic (Muntenegru) nu s-au prezentat la meci.

Perechea româno-turcă se calificase în ultimul act la Istanbul, tot după un abandon – al perechii japoneze Nao Hibino/Kurumi Nara.

Andreea Mitu (24 de ani) mai disputase o singură finală în carieră, în 2015, la București, alături de Patricia Țig, cele două românce ratând atunci trofeul.

Despre victoria de la Istanbul, românca a scris câteva rânduri pe Facebook: „Nu a fost finala pe care o aşteptam, dar suntem bucuroase pentru primul titlu câştigat împreună! Mulţumesc, Ipek Soylu, pentru o săptămână grozavă. Abia aştept să ne reîntâlnim”.

În timp ce Andreea Mitu a bifat primul succes major din carieră, Simona Halep, cea mai valoroasă jucătoare de tenis a României, a coborât pe locul 7 în clasamentul mondial.

Constănțeanca face cel mai slab sezon din ultimii ani, nereușind în primele patru luni ale anului să ajungă în vreo finală WTA.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews: