Studiu realizat la Oxford: E sănătos să mergeți la cârciumă!

Studiul Universității Oxford arată că alcoolul este pasul crucial în dezvoltarea rețelelor sociale (Flickr / Kai Schreiber)
Studiul Universității Oxford arată că alcoolul este pasul crucial în dezvoltarea rețelelor sociale (Flickr / Kai Schreiber)

Cercetătorii britanici de la Universitatea Oxford au descoperit că efectul consumului de alcool într-un mediu social ar putea fi un factor important al sănătății.

Studiul, care are titlul ”Beneficiile funcționale ale consumului (modest) de alcool” și a fost realizat de departamentul de psihologie experimentală de la Oxford, susține că rolul alcoolului în ”activarea sistemului de endorfine” este vital atunci când vine vorba de socializarea în grupuri mici.

Oamenii de știință au combinat datele obținute în trei studii separate, printre care și un chestionar completat de oamenii care frecventează barurile.

Cercetătorii de la Oxford au examinat felul în care consumul de alcool în diferite cârciumi influențează viața socială și sănătatea oamenilor.

”Obișnuiții” barului local sunt mai deschiși din punct de vedere social și au un spirit comunitar mai dezvoltat, potrivit studiului, în timp ce persoanele care nu merg regulat la bar fac parte din rețele sociale mai mici și au mai puțină încredere în comunitatea locală.

”Acest studiu arată că frecventarea unei cârciumi locale poate afecta direct nivelul de angajare socială a oamenilor, care influențează cât de mulțumiți sunt aceștia de viață”, spune profesorul Robin Dunbar, care adaugă: ”Rețelele noastre sociale sunt cele mai importante piedici în fața bolilor mentale și fizice”.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.