Studiu: Mulți adolescenți se apucă de fumat ca să slăbească

Un sondaj de opinie realizat de un grup de cercetători de la Universitatea Cornell, din New York, a ajuns la concluzia că tinerii care declară că vor să slăbească sunt predispuși cu 255% mai mult să se apuce de fumat, în comparație cu cei care spun că au greutatea ideală, potrivit Hotnews.ro.

„În urmă cu o sută de ani, oamenii mureau din cauza bolilor infecțioase, precum tuberculoza și gripa. În prezent, murim din cauza propriilor noastre alegeri și de aceea trebuie să găsim noi modalități de a opri un adolescenții din adoptarea obiceiurilor proaste de sănătate”, a declarat John Cawley, profesor în cadrul departamentului de management al asigurărilor de sănătate la Universitatea Cornell.

Studiul, publicat recent și în revista „Health Economics”, a dorit să vadă dacă pentru adolescenți există și un obiectiv de atins atunci când se apucă de fumat, nu doar o plăcere imediată.

„Inițial, un adolescent poate să nu agreeze fumatul, însă dacă are în minte ideea că ar putea să îl ajute să piardă în greutatea, atunci acesta ar putea fi dispus să o facă.

Dovezile științifice arată că fumatul crește metabolismul și suprimă apetitul, însă chiar dacă aceste asocieri nu ar fi fost adevărate, oamenii ar fi crezut că sunt”, se precizează în concluziile studiului.

Cercetătorii au analizat date colectate prin intermediul unor sondaje realizate între anii 2001 – 2002 și 2005 – 2006. Au participat la cercetare elevi cu vârste între 11 și 15 ani. Aceștia au fost întrebați, printre altele și care este percepția asupra greutății pe care o au și cât își doresc să aibă.

De asemenea, au fost întrebați ce eforturi fac pentru a ajunge la greutatea ideală și dacă obișnuiesc să fumeze pentru acest lucru.
Dacă acest articol vi s-a părut util, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

 

Alte articole pe aceeași temă: 

Sondaj. La ce vârstă se apucă românii de fumat și câți au renunțat la țigări

https://greatnews.ro/batalia-medicilor-cu-hollywood-ul-tinerii-se-apuca-de-fumat-dupa-ce-vad-in-filme/