Studiu despre studiile științifice. Sunt prea multe

studiu
Studiu despre studii Foto: wikipedia.org

Studiile și cercetările științifice au devenit deja o modă în rândul cititorilor presei online care află în fiecare zi ce s-a mai publicat în reviste științifice și ce pot face pentru a-și îmbunătăți calitatea vieții.

Un studiu care s-a axat tocmai pe cercetarea științifică a ajuns la concluzia că în ultima perioadă au fost publicate mult prea multe lucrări și consideră că cercetătorilor le este foarte greu să țină pasul cu activitatea celorlați colegi ai lor care lucrează la institute de cercetare diferite.

Această tendință a fost observată în mai multe domenii de cercetare academică, iar cercetătorii recunosc faptul că este mult prea multă informație de procesat.

Studiul vorbește despre consecințele negative asupra progreselor pe care oamenii de știință le-au făcut în ultimii zeci de ani și despre pericolul ca cercetătorii să uite anumite studii care sunt efectiv uitate, din cauză că există mult prea multă informație în literatura de specialitate pentru a fi procesată într-un mod obiectiv.

„Creşterea exponenţială a numărului de lucrări ştiinţifice le crează dificultăţi cercetătorilor de a urmări toate publicaţiile relevante domeniului lor de activitate. În consecinţă, atenţia acordată unei anumite lucrări, evaluată în funcţie de numărul de citări, se va deterioara rapid”, arată echipa de cercetători de la Universitatea Aalto.

„Degradarea se produce tot mai repede, ceea ce indică faptul că oamenii de ştiinţă uită lucrări mai repede acum decât în trecut”, mai semnalează noul studiu, publicat pe diply.com.

Recomandările editorilor GreatNews:

Cele mai rezistente animale de pe Pământ. Supraviețuiesc și în spațiul cosmic

Bunica Floare, femeia declarată „Tezaur uman viu”

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.