Studentă la 10 ani. O fetiță este model pentru copiii de vârsta ei

Dacă cei mai mulți copii de zece ani încă deslușesc tainele adunării și scăderii, o fetiță de vârsta lor este un geniu la matematică.

Esther se poate mândri cu un talent extraordinar pentru vârsta ei, deși pare un un copil obișnuit de zece ani căruia îi place să se joace cu păpușile Barbie, să se îmbrace în costume din filme animate sau să meargă în parc și la cumpărături.

Fetița este din Walsall, un oraș industrial din Marea Britanie și a devenit unul dintre cei mai tineri studenți din țară.

Ea s-a înscris la Open University, un colegiu de învățământ la distanță, iar în cele două luni de când este studentă, a promovat cu bine toate examenele și se află în fruntea clasei.

„Este atât de interesant. Are toate tipurile de matematică pe care le iubesc. Este matematică reală- teorii, numere complexe și tot felul de lucruri. A fot super ușor. Mama m-a învățat matematica într-un mod plăcut. Vreau să termin cursurile în doi ani, iar apoi să îmi iau doctoratul în matematici financiare când voi împlini 13 ani. La vârsta de 15 ani, aș vrea să am propria bancă deoarece iubesc numerele și oamenii și banca e un mod grozav pentru a-i ajuta pe oameni”, a spus Esther pentru CNN.

Chiar dacă mulți ar putea crede că părinții au obligat-o să urmeze cursurile universității de la o vârstă atât de fragedă, fetița îi contrazice și a declarat că ea a vrut să înceapă încă de la șapte ani, dar că mama ei i-a spus că este mult prea mică și că ar trebui să își trăiască mai mult copilărie. După trei ani de rugăminți, Esther și-a putut îndeplini visul de a învăța alături de copii care au dublul vârstei sale.

Fetița nu este singurul copil geniu din familie, și frățiorul ei în vârstă de șase ani îi calcă pe urme. Pe lângă cursurile pe care le are la universitate, ea scrie și o serie de patru cărți de matematică pentru toți copiii cărora nu le place această materie și a numit-o „Yummy Yummy Algebra”.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

 

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.