Un student român, în finala unui mare concurs de fotografie

sebi_vacariuc
Sebastian Văcăriuc – „Bătrân pe un câmp unde se sfârşeşte oraşul”

Un tânăr fotograf român s-a calificat în finala concursului Sony World Photography Awards Student Focus 2014.

Sebastian Văcăriuc reprezintă, în concurs, şcoala de fotografie a Universităţii clujene Babeş Bolyai.

Tânărul de 23 de ani, născut în Botoşani, s-a calificat între cei mai buni 10 studenţi fotografi din lume cu imaginea care poartă titlul „Bătrân pe un câmp unde se sfârşeşte oraşul”.

„Fotografia a fost realizată în octombrie 2013, pe un câmp de la marginea orașului Cluj-Napoca. După câteva minute, l-am zărit pe acest bătrân și am vrut să surprind contrastul dintre el și ambientul sălbatic, mărginit în zare de blocurile din oraș. Ca de obicei, am văzut o conexiune între elementele componente ale imaginii, iar scopul meu era să o surprind”, spune Sebastian Văcăriuc despre fotografia sa.

În calitate de finalist, Văcăriuc a câștigat o cameră foto full frame  Sony α7 , pe care va trebui să o folosească acum pentru a rezolva a doua cerință a competiției: o serie de fotografii cu numele „Autoportrete”. O singură serie va fi aleasă câștigătoare de către juriul concursului.

Toți finaliștii beneficiază, de asemenea, de o călătorie în Londra, alături de profesorii lor, pentru a participa la gala de premiere Sony World Photography Awards 2014, ce are loc pe 30 aprilie.

La ceremonie va fi premiat Fotograful anului 2014 la Student Focus, ce va primi echipament fotografic Sony în valoare de 35.000 €, pentru universitatea la care urmează cursuri. 

În plus, fiecare finalist își va putea vedea seria de „Autoportrete” expusă în Londra, la Somerset House, ca parte din expoziția Sony World Photography Awards 2014, în perioada 1-18 mai.

Dacă v-a plăcut acest articol și doriți să fiți la curent cu lucrurile bune care se întâmplă în România, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de știri pozitive de pe pagina noastră de Facebook.

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.