Student la Drept, către colegi: „Fiți iubiți cum a fost Kovesi”

FOTO: Captură video Facebook
FOTO: Captură video Facebook

Silvian Emanuel Man, student în anul III la Facultatea de Drept a Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași, le-a transmis colegilor, la ceremonia de absolvire, să intre în istorie „ca luptători împotriva corupției”.

Potrivit Hotnews.ro, Silvian-Emanuel Man este reprezentantul studenților din anul III și reprezentantul studenților de la Facultatea de Drept în Senatul Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași.

„Succesul nu se măsoară după cât de departe veți ajunge în carieră, ci se măsoară după cum își vor aduce aminte oamenii de voi, în posteriate.

De aceea, vă rog să intrați în istorie ca luptători împotriva corupției, minciunii și neadevărului, și să nu fiți cumva părtași cu politicienii și cu infractorii.

Să fiți iubiți și aclamați cum a fost iubită și aclamată doamna Kovesi săptămâna aceasta și să nu intrați în infamie, cum a intrat, din păcate, domnul Toader. Doamne, ajută! Adevărul va răzbi prin voi”, a spus Silvian Emanuel Man la absolvirea colegilor din anul IV.

Liderul studenților a mai adăugat, pe pagina personală de Facebook, faptul că „se încăpățânează „cu îndârjire” să creadă că „Dragnea cu prietenii lui nu vor avea șanse de reușită”.

„Oricât de mult și-ar dori unii să îngenuncheze statul de drept și să modifice legislația după bunul lor plac, batjocorind Centenarul și tradiția juridică românească, mă încăpățânez cu îndârjire, alături de colegii mei, să cred că Dragnea cu prietenii lui nu vor avea șanse de reușită!

Nu poți juca de partea proastă a istoriei și să scapi de răspundere! Cum nici nu poți să îți pui știința juridică în serviciul unor infractori și să mai ai pretenția după să fii recunoscut ca respectabil profesor de drept și rector ales al celei mai vechi universități din țară.

Noi, studenții juriști, nu emigrăm. Rămânem pe baricade!”, a mai spus a spus Silvian Emanuel Man.

Trebuie precizat faptul că ministrul Justiției, Tudorel Toader, este rectorul Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași și e suspendat pe perioada mandatului din Guvern.

„Situația critică în care profesorul Toader a pus sistemul de justiție din România nu putea fi trecută cu vederea la acest eveniment festiv, iar el să fie ovaționat pentru funcțiile pe care le-a acumulat în palmares și să i se mulțumească ca și cum ar fi fost un model pentru studenți”, a declarat Silvian Emanuel Man, pentru Hotnews.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.