Președintele Consiliului Județean Botoșani, Florin Țurcanu, a fost suspendat din funcție printr-un ordin emis de prefect. Această decizie a fost luată după ce, în luna decembrie a anului trecut, Țurcanu a fost condamnat definitiv la șase luni de închisoare cu suspendare pentru fals intelectual.

Țurcanu a fost găsit vinovat într-un dosar în care a fost acuzat de excluderea din partid a doi foști consilieri județeni, pe baza unor documente fictive. Liderul PNL a fost trimis în judecată în 2011 și a fost acuzat de procurori de 19 falsuri intelectuale și nouă fapte de uz de fals.

Înainte de această decizie, Florin Țurcanu a declarat la televiziunea locală Somax TV că vrea să trimită scrisori botoșănenilor să le ceară părerea despre ce ar trebui să facă în continuare.

„Am vrut să trimit o scrisoare tuturor botoșănenilor, dar am așteptat să văd ce se întâmplă. Dacă prefectul emite sau nu emite ordin. Știi eu ce să le scriu, le scriu cu plic ca să îmi trimită și înapoi punctul lor de vedere. Pun cu timbru, frumos, ca să îmi trimită punctul lor de vedere. O să rog pe taică-meu să vândă niște oi să mă ajute să trimit niște scrisori. Are 1.500 de ori, are 500 de capre, are 200 de vaci, are, de ce să nu aibă, le-a furat? Le are de mult, nu de acum, le are de după revoluție, nu le-a făcut pe timpul ăsta”, a declarat fostul președinte al CJ Botoșani, Florin Țurcanu.

Sursa fotoKris Haamer/Flickr