Strigător la cer! La Urlați, primarul a cumpărat coșuri de gunoi din fibră de sticlă cu 1.000 de lei bucata

Lazăr Stan, vice-primarul din Urlați, face focul într-o pubelă care a costat cât un frigider. Captură video: Adevărul

Primăria din Urlați a decis, în nețărmurita ei înțelepciune financiară, să ignore faptul că multe dintre străzile orașului nu au asfalt, apă sau canalizare, dar a cumpărat coșuri de gunoi la prețuri exorbitante.

O singură pubelă din plastic costă 1.160, un salariu minim net pe economie, iar Primăria Urați a cumpărat 80.

“Este extraordinar de mare faţă de preţul normal al unei pubele de gunoi care este între 100, 160 de lei 200, dar 1.120, faceţi şi dvs calculul să vedeţi ce diferenţă este. Un frigider e mai ieftin faţă de o astfel de pubelă, costă cât două maşini de spălat. Nu se poate e o risipă aiurea de bani. Cu banii ăştia se puteau face multe lucruri. În primul rând sunt cartiere care nu au gaze”, acuză consilierul local Livu Drăgan, citat de Știrile ProTV.

”Asta a fost oferta cea mai avantajoasă”, se apără viceprimarul Lazăr Stan, care susține că ”sunt cam scumpe, dar ținând cont de calitate și de perioada de rezistență în timp” crede că investiția este una bună.

Localnicii nu sunt, însă de aceeași părere.

“Nu se merită. Trebuiau lăsate alea vechi, că erau din table, erau mai rezistente. Astea se sparg imediat, degeaba le-a luat”, a spus un cetățean din Urlați, pentru sursa citată.

Investițiile absurde ale primăriilor nu sunt un fenomen nou în România. Cum nu sunt capabili să găsească o utilizare eficientă și inteligentă a banilor publici, administratorii localităților din țara noastră apelează adesea la astfel de practici.

În caz că ați ratat cazul, iată ce a făcut o primărie din județul Argeș cu banii contribuabililor.

https://greatnews.ro/angajatii-unei-primarii-din-arges-au-cheltuit-aproape-100-000-de-lei-pe-sms-uri-trimise-la-maruta/

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.