Actrița Stela Popescu s-a stins din viață

stela popescu
Foto: Răzvan Socol (Wikimedia Commons)

Actriţa Stela Popescu, în vârstă de 81 de ani, a fost găsită moartă, joi, 23 noiembrie, la domiciliul ei, anunță postul de televiziune Digi24.

Ea era diagnosticată de mai mulți ani cu diabet. Apelul la 112 a fost făcut de fiica sa adoptivă, care a găsit-o prăbușită în casă. Actrița a suferit un stop cardiorespirator.

Stela Popescu ar fi împlinit peste o lună 82 de ani.

Stela Popescu a urcat pe scenă chiar în urmă cu două zile, pe 21 noiembrie. Ea juca în două spectacole la Teatrul „Stela Popescu” de la Tineretului.

Actrița va fi înmormântată duminică, la Cernica.

Stela Popescu – de la teatru la televiziune

Stela Popescu s-a născut pe 21 decembrie 1935, într-o familie de învățători modești din Orhei, oraș aflat acum în Republica Moldova. În 1940, tatăl ei considerat intelectual, deci dușman de clasă, a fost deportat în Siberia, iar mama s-a refugiat împreună cu Stela în România, la Brașov, potrivit wikipedia.org.

În 1953, Stela a susținut examenul de admitere la facultate și a fost repartizată la Facultatea de Limbă Rusă „Maxim Gorki“, la care a renunțat după un an și jumătate când a intrat în echipa Teatrului Ministerului de Interne.

În 1956 a fost admisă la Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică, iar în paralel a continuat să susțină spectacole de teatru. Din 1963 până în 1969 a jucat la Teatrul de

stela popescu
Foto: Stela Popescu și Dumitru Drăgan în Mica studentă (1960) de Nicolai Pogodin (Wikimedia Commons)

Revistă „Constantin Tănase”, iar în 1969, Stela Popescu a părăsit Revista și s-a angajat la Teatrul de Comedie.

Între anii 1971 și 1979 a făcut cuplu, pe scenă și la televiziune, cu Ștefan Bănică. În ceea ce privește colaborarea cu Alexandru Arșinel, aceasta a început în 1979.

În 1958 a debutat în cinematografie în pelicula „Alo? Ați greșit numărul”. A jucat în peste 25 de filme precum „Nea Mărin miliardar” (1979), „Pe malul stîng al Dunării albastre” (1983) sau „În fiecare zi mi-e dor de tine (1988)”.

În televiziune, Stela Popescu a apărut în piese de teatru și în emisiuni de divertisment. TVR a scos pe piață DVD-urile „O stea printre stele” (2006) și „Stela și Arșinel” (2005), care reunesc o parte dintre aparițiile televizate ale Stelei Popescu.

Stela Popescu a fost căsătorită cu regizorul Dan Puican timp de 8 ani. Ulterior a divorțat și s-a căsătorit cu Puiu Mihai Maximilian, care a murit în 1998.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.