Ştefan Bălăucă, olimpic român de 10, admis deja la Universitatea Cambridge

ștefan bălăucă
Foto: banulbotosanean.ro

Ștefan Bălăucă, un elev de clasa a XII-a din judeţul Botoşani, care a obţinut în acest an media 10 la Bacalaureatul Olimpicilor, a fost admis la Trinity College din cadrul Universității Cambridge din Marea Britanie, relatează adevarul.ro.

În trecut, tânărul care a urmat cursurile Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu” din Botoșani a obținut numeroase premii la olimpiadele naționale și internaționale, în special în domeniul științelor: matematică, fizică sau chimie.

În clasa a IX-a, Ştefan Bălăucă a obținut medalia de argint la Balcaniada de matematică pentru juniori. Apoi, în clasa a XI-a, a luat medalia de bronz la Olimpiada Internaţională de Lingvistică, iar în 2018 a luat medalia de aur la fizică la Olimpiada Internaţională a Ţărilor Asiatice.

Ștefan Bălăucă: „Mă văd făcând cercetare în domeniul fizicii”

”Eu am dorit doar să fac performanţă în domeniile care mă interesau. Mereu m-a atras ştiinţa şi aceste performanţe au fost obţinute doar din pasiune”, a povestit Ştefan Bălăucă pentru adevarul.ro.

Datorită rezultatelor obţinute Ştefan Bălăucă a fost deja admis la Trinity College de la Universitatea Cambridge, Marea Britanie.

În viitor, tânărul vrea să profeseze în domeniul cercetării.

”La Cambridge mi-ar plăcea să studiez ştiinţele naturii, dar în special fizica. Eu mă văd pe viitor făcând cercetare în domeniul fizicii”, a explicat Ştefan.

Ștefan Bălăucă: „Institutele de cercetare pe fizică din România încep să se dezvolte”

În ceea ce privește o eventuală întoarcere în România, tânărul a spus că nu exclude această variantă: ”Eu aş avea intenţia de a mă întoarce în România, dar aş vrea să văd mai întâi oportunităţile. Institutele de cercetare pe fizică din România încep să se dezvolte dar voi vedea la momentul potrivit”.

Senatorii au decis: Din 2020, copiii români vor învăța obligatoriu 15 ani

Dacă v-a plăcut acest articol și vreți să citiți și alte texte și știri pozitive, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.