Meci istoric. S-a decis stadionul pe care se vor duela Steaua cu Rapid

FOTO: Ionuț Fantaziu
FOTO: Ionuț Fantaziu

Steaua Rapid Liga a 4-a. Un meci din Liga a 4-a ar putea aduce la stadion mai mulți suporteri decât majoritatea duelurilor din Liga I. La meciul tur, în tribunele stadionului „Valentin Stănescu” din Giulești, au fost aproximativ 11.000 de suporteri.

Însă, trebuie spus că, potrivit organizatorilor, Academia Rapid, numărul ar fi putut fi mult mai mare, însă aceasta a fost capacitatea maximă acceptată de autorități. Tribunele stadionului din Giulești sunt parțial închise din cauza degradării, iar arena urmează să fie reconstruită.

În această dimineață a venit anunțul așteptat de suporterii Stelei. „În urma reanalizării arenelor de fotbal din București, a solicitării echipei și staff-ului tehnic de a avea fanii alături de ei și, nu în ultimul rând, al interesului suporterilor steliști și rapidiști pentru un eveniment sportiv major, conducerea Clubului Sportiv al Armatei „Steaua” a decis ca meciul etapei a XXIII-a, din cadrul Ligii a IV-a a Asociației Municipiale de Fotbal București, „Steaua” București și Academia Rapid să se dispute pe „Arena Națională”. Confruntarea va avea loc sâmbătă, 14 aprilie, începând cu ora 20:00”, transmite CSA Steaua, printr-un comunicat de presă.

Steaua Rapid Liga a 4-a, un meci pentru primul loc

În acest moment, Steaua București se află pe locul al doilea în clasament, cu 42 de puncte, iar rivala Academia Rapid se află pe primul loc, cu 44 de puncte. Dar trebuie precizat că Steaua are un meci mai puțin jucat. Partida tur dintre cele două echipe s-a încheiat la egalitate, 1-1.

În Liga 1, cei mai mulți spectatori la stadion sunt atrași de Universitatea Craiova. Cea mai mare audiență în tribune a fost la duelul dintre CS Universitatea Craiova și CFR Cluj. Atunci au fost prezenți 26.834 de spectatori. Pe locul al doilea este meciul dintre FCSB și Dinamo București. Pe Arena Națională au fost la acest duel 26.833 de spectatori.

Steaua Rapid Liga a 4-a ar putea depăși meciurile din prima ligă

În medie, la meciurile Universității Craiova au fost 9.255 de spectatori, însă trebuie făcută precizarea că echipa din Bănie nu a jucat de la începutul campionatului pe noul stadion, cu o capacitate mare. Pe următoarele locuri sunt FCSB (7.479 de spectatori), CFR Cluj (5.695), Dinamo (3.891) și CSM Politehnica Iași (3.646). Pe ultimele locuri se află Concordia Chiajna (1.176 de spectatori atrași la stadion), FC Voluntari (1.118), Gaz Metan Mediaș (1.089) și Juventus București (816).

Steaua și Academia Rapid ar putea juca pe arene moderne din 2020. La începutul lunii martie, premierul Viorica Dăncilă a anunțat că Stadionul Steaua din Ghencea, Giulești și Arcul de Triumf vor fi modernizate sau construite de la zero pentru Campionatul European de Fotbal din 2020.

Stadionul din Giulești va avea o capacitate de aproximativ 14.500 de spectatori, iar Steaua va fi cel mai mare, cu 30.500 de locuri.

Steaua Rapid Liga 4
Viitorul Stadion din Giulești                                                                  SURSA: Compania Națională de Investiții
Steaua Rapid liga 4
Stadionul Arcul de Triumf modernizat                                                     SURSA: Compania Națională de Investiții
Steaua Rapid liga 4
Viitorul stadion Steaua din Ghencea                                                           SURSA: Compania Națională de Investiții

După ce echipei lui Becali i s-a interzis să mai folosească numele Steaua și a devenit FCSB, Marius Lăcătuș a fost însărcinat să construiască o nouă echipă.

Echipa de fotbal Steaua București joacă acum în liga a IV-a, pe un stadion secundar din Ghencea.

În jurul echipei Armatei s-au strâns și alte mari nume din istoria clubului. Victor Pițurcă a spus că atunci când CSA Steaua va ajunge în Liga I, ar putea avea un buget chiar și de 8 milioane de euro.

„Ministerul nu o să finanțeze nimic, ei vin cu palmaresul, cu baza sportivă. Or să vină investitorii. Sunt foarte mulți care vor să bage bani. Sunt și foarte mulți suporteri care vor ca Steaua să revină în Ghencea. Să nu mai fie doar o persoană care să decidă totul”, spunea Victor Pițurcă, înainte de a se forma echipa condusă de Marius Lăcătuș și antrenată de Ion Ion.

Judecătorii Tribunalului București urmează să dea o decizie importantă pentru CSA Steaua. Clubul Sportiv al Armatei îi solicită lui Gigi Becali despăgubiri în valoare de 37 de milioane de euro. Motivul este că echipa finanțată de Becali, care acum poartă numele de FCSB, a folosit marca Steaua, între 2004 și 2014, fără să aibă dreptul, potrivit unei decizii a Înaltei Curți de Casație și Justiție.