Steaua nu mai e Steaua, dar e Steaua. „Amin!” Cum se va numi echipa lui Becali

Steliștii speră la o calificare în grupele Ligii Campionilor, unde nu au mai fost de patru sezoane. FOTO: Ionuț Fantaziu/GreatNews
Steliștii speră la o calificare în grupele Ligii Campionilor, unde nu au mai fost de patru sezoane. FOTO: Ionuț Fantaziu/GreatNews

Gigi Becali, finanțatorul FC Steaua, a anunțat că va schimba denumirea echipei în Fotbal Club Sport București începând cu 1 iunie. A înregistrat deja mai multe nume, printre care și Fotbal Club Sporting Becali.

„Se va numi Sport București și cu asta basta. Nu ne jucăm cu Steaua așa, că nu îi spunem lui Steaua, Becali. Păi ce, le punem la echipele de fotbal numele nostru? Ea va rămâne Steaua în vecii vecilor! Amin! Chiar dacă se schimbă numele. Am cerut să se schimbe numele, așteptăm după aia ultima instanță și eu cred că 100% se va reveni la Steaua.

Ea se numește Sport București, dar e Steaua. Am făcut cerere la registrul Comerțului și le-am adus la cunoștință că de la 1 iunie noi vrem să schimbăm numele în Fobal Club Sport București”, a declarat Gigi Becali, potrivit News.ro.

Finanțatorul Stelei a mai spus că a renunțat să mai ceară suspendarea executării deciziei Curții de Apel. Pe 21 decembrie, Curtea de Apel București a interzis echipei lui Becali să mai folosească numele „Steaua” și „Steaua București” în denumirea societății comerciale. Decizia nu este definitivă, însă este executorie.

Pe 19 ianuarie, Clubul Sportiv al Armatei „Steaua București” a trimis adrese către FRF și LPF prin care cere punerea în aplicarea deciziei instanței în privința dreptului de folosire a numelui de Steaua.

„Clubul Sportiv al Armatei „Steaua Bucureşti” (CSA) a transmis ieri, 18.01.2017, în mod oficial, prin comandantul clubului, Certificatul de Grefă în Dosarul 31705/3/2015 al Curţii de Apel Bucureşti-Secţia a IV-a Civilă, Federaţiei Române de Fotbal (FRF), Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF), Oficiului Naţional al Registrului Comerţului (ONRC) şi societăţii comerciale cu care se află în litigiu, solicitând acestora luarea măsurilor legale care se impun în raport de caracterul definitiv al Deciziei civile nr. 989/A/21.12.2016.

Forma finală a acestor adrese a fost stabilită în urma unui proces de analiză și expertizare desfășurat de către un grup de experţi din eşaloanele superioare ale Ministerului Apărării Naţionale”, se arată în comunicatul oficial al CSA Steaua.

O parte dintre fotbaliștii emblematici din istoria Stelei au anunțat un proiect al unei noi echipe de fotbal sub umbrela Clubului Sportiv al Armatei. Marius Lăcătuș ar urma să contruiască o echipă care să fie înscrisă în Liga a IV-a și să promoveze în fiecare an. În cazul în care va fi înființată, noua Steaua va juca pe stadionul din Ghencea. De altfel, arena urmează să fie modernizată, alături de stadioanele Dinamo, Rapid și „Arcul de Triumf”, în perspectiva Euro 2020.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.