Steaua norocoasă. FCSB se luptă cu Sporting Lisabona pentru un loc în grupele Champions League

Steliștii speră la o calificare în grupele Ligii Campionilor, unde nu au mai fost de patru sezoane. FOTO: Ionuț Fantaziu/GreatNews
Steliștii speră la o calificare în grupele Ligii Campionilor, unde nu au mai fost de patru sezoane. FOTO: Ionuț Fantaziu/GreatNews

FCSB a evitat adversari de elită în play-off-ul Ligii Campionilor și se vor duela cu portughezii de la Sporting Lisabona, cea mai slab cotată echipă din urna favoritelor.

Vice-campioana Ligii 1, învingătoare în dubla manșă cu Viktoria Plzen, va forța accesul în grupele celei mai importante competiții europene intercluburi, în Portugalia, în 15 august, urmând ca duelul decisiv să se dea la București, în 23 august.

Sporting Lisabona este pregătită de Jorge Jesus, fost antrenor la rivala Benfica, și are în palmares 18 titluri de campioană în Portugalia, ultimul cucerit în 2002, cu Ladislau Boloni pe banca tehnică.

În sezonul precedent din Primiera Liga, ”leii” au încheiat pe locul 3, după Benfica și FC Porto.

Sporting va reveni după cinci ani în România. În precedentul duel, cu FC Vaslui, în Liga Europa, ”alb-verzii” au câștigat cu 2-0 pe teren propriu și au pierdut în Moldova cu 0-1.

În sezonul 1992-93, Sporting era eliminată de Dinamo București, după 1-0 pe teren propriu și 0-2 în Ștefan cel Mare. Cu un an înainte, lusitanii o eliminau pe Politehnica Timișoara: 7-0 acasă și 0-2 în Banat.

Viitorul Constanța va juca, în play-off-ul Ligii Europa, împotriva campioanei Austriei, Red Bull Salszburg, eliminată și ea în turul trei preliminar al Ligii Campionilor, după două remize, 1-1 acasă și 0-0 în Croația, cu Rijeka.

Campionii României pornesc cu a doua șansă. Primul meci se va juca în România, pe 17 august. Returul va avea loc o săptămâna mai târziu. Trupa lui Gheorghe Hagi nu a jucat niciodată în grupele unei competiții europene, în timp ce austriecii au ștate vechi de plată în competițiile continentale.

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.