Steaua căzătoare. Liderul nu a marcat încă în Liga 1 în 2015

Steaua București mai are un avans de doar cinci puncte în fruntea campionatului de fotbal al României, după ce ieri a remizat, fără goluri, la Craiova.

După eșecul din prima etapă a returului, 0-1 cu ambițioasa Rapid, Steaua a făcut și ieri un meci slab, cu CS Universitatea Craiova, formație care a ajuns pe locul 3 în clasament.

CSU Craiova n-a mai pierdut un meci în Liga 1 din ultima zi a lunii august, în etapa a șasea, și n-a primit gol în ultimele cinci partide, iar Steaua, care câștigase cu 1-0 în Bănie în Cupa României, n-a reușit ieri să repete isprava.

Pe un gazon care semăna mai degrabă cu o pajiște doljeană, cele două echipe au făcut un meci urât sub privirile celor șase mii de suporteri cocoțați în tribunele decrepite ale modestului stadion din Parcul Romanescu.

Steaua a dominat meciul și a ratat marile ocazii, însă n-a reușit să ocolească ”autobuzul” cu doi șoferi – antrenorii Sorin Cârțu și Emil Săndoi – parcat de olteni în fața porții lui Bălgrădean.

A fost o partidă cu multe faulturi, arbitrul Marius Avram acordând cinci cartonașe galbene și unul roșu, fostului stelist Pablo Brandan, care a fost trimis la cabine în debutul reprizei secunde.

Cu toate că a avut 40 de minute un om în plus pe teren, campioana României a suferit la Craiova, lipsa lui Lucian Sânmărtean de la mijlocul terenului fiind tot mai apăsătoare pentru jocul echipei lui Costel Gâlcă.

Steaua a bătut pasul pe loc în 2015 în Liga 1, iar Petrolul dă târcoale poziției fruntașe. Cu toate că ”lupii galbeni” au pierdut câțiva jucători importanți în iarnă, trupa lui Mircea Rednic a făcut totul perfect în 2015: a marcat două goluri, a câștigat două meciuri și s-a apropiat la cinci puncte de lider.

În etapa următoare, Steaua are un meci cât se poate de ușor: cu CFR Cluj. ”Feroviarii” sunt trași pe linie moartă. Ultimii în clasament, după o depunctare de 24 de puncte, fără susținere financiară și cu un lot ”decimat”, ardelenii au șanse minime de a evita retrogradarea, dar și o înfrângere pe terenul Stelei.

Petrolul își va măsura forțele, la sfârșitul săptămânii, cu CSMS Iași – o echipă aflată pe val. Moldovenii au strâns și ei șase puncte în 2015, după ce au învins două rivale la evitarea retrogradării: Viitorul și Gaz Metan.

Surprinzător în fotbalul românesc din 2015 este și parcursul bun al dinamoviștilor, care au ajuns la un punct de locul 3, după ce au câștigat cu Oțelul și Universitatea Cluj. Astra Giurgiu e în declin, trupa lui Oleg Protasov pierzând puncte importante în remizele cu Concordia (2-2) și FC Brașov (1-1).