Statul ar putea pierde „Cumințenia Pământului”. Câți bani oferă pentru opera lui Brâncuși

„Cumințenia Pământului”, capodopera lui Constantin Brâncuși
„Cumințenia Pământului”, capodopera lui Constantin Brâncuși

„Cumințenia Pământului”, sculptura lui Constantin Brâncuși, ar putea fi pierdută de statul român. După aproape doi ani de negocieri cu proprietarii lucrării, Ministerul Culturii a oferit 2 milioane de euro, de zece ori mai puțin decât ultimul preț cerut, potrivit Știrile TVR.

Capodopera lui Brâncuși ar putea fi vândută altor cumpărători și apoi ar putea ieși din țară. Potrivit jurnaliștilor Știrile TVR, prima ofertă făcută de Ministerul Culturii pentru proprietarii sculpturii a fost de 1 milion de euro, deși aceștia au cerut 20 de milioane de euro. A urmat și o a doua negociere, iar statul a dublat suma.

Printre cei care care își doresc opera lui Brâncuși ar fi și un afacerist arab, care deține o colecție de artă impresionantă într-un muzeu din Paris, un muzeu privat din Austria și o asociație de colecționari din Olanda.

Legea spune că opera lui Brâncuși ar putea fi scoasă din țară pentru a fi expusă, însă nu este prevăzut un termen în care să fie readusă în țară.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

Locuri de muncă în fermele din Danemarca. Se poate merge și în cuplu
Sute de kilometri de trasee de bicicletă, amenajate peste colinele Transilvaniei
Cea mai romantică cerere în căsătorie, din toate timpurile

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.