Statuie cât un bloc, descoperită după mai bine de 1.000 de ani în care a fost ascunsă de vegetație

buddha china
Buddha din orașul Guiyang, China. Foto: Captură TV

Trăim într-o perioadă în care lumea înconjurătoare are tot mai puține secrete, iar locurile rămase neexplorate de om sunt din ce în ce mai rare. Așadar, o descoperire precum cea făcută în urmă cu câteva zile în China este cu adevărat excepțională.

În orașul Guiyang din provincia Guizhou din sud-vestul Chinei a fost descoperită o statuie uriașă a lui Buddha care a stat ascunsă în vegetație sute de ani. Statuia are aproximativ 50 de metri înălțime și este sculptată în stânca unui munte, relatează publicația „Le Figaro”.

Sculptura enormă a fost observată în momentul în care au fost realizate defrișări în zonă. Statuia este orientată spre vest, iar fața sa măsoară nu mai puțin de 16 metri.

Este posibil ca acest Buddha uriaș să fi fost sculptat cândva în timpul dinastiei Tang (618–907).

Cea mai mare sculptură a lui Buddha la nivel mondial măsoară 71 de metri înălțime și se află tot în China. Buddha de la Leshan, aflat în provicina Sichuan, este sculptat tot în stânca unui munte și se află pe Lista Patrimoniului Mondial UNESCO din anul 1996.

buddha china
Buddha de la Leshan, China. Foto: Ariel Steiner (Wikimedia Commons)

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.