Spital pentru copii, renovat cu ajutorul voluntarilor

spital
Spital pentru copii Foto: Captură TV

Dacă în timpul liber cei mai mulți tineri preferă să iasă în parc sau la film, există și tineri își dedică orele libere pentru a face o faptă bună și pentru a aduce zâmbetul pe buze celor din jurul lor, fără vreun beneficiu material.

Pentru că fondurile din spital sunt de multe ori insuficiente pentru reparații capitale, iar condițiile par de neînchipuit pentru o țară europeană, mai mulți tineri au hotărât să dea o mână de ajutor la renovarea saloanelor dintr-un spital din Timișoara.

Petra, Bogdana, Angela și Alin lucrează în industria IT și în consultanță, iar în timpul liber, ajutați de un ONG, le aduc zâmbete pe chipul copiilor bolnavi de la Spitalul de Boli Infecțioase „Visctor Babeș” din Timișoara.

Ei au tencuit, au renovat saloanele și au pictat pe pereți mai multe desene vesele care să îi bucure pe cei mici.

Plini de speranță, tinerii voluntari au uitat de problemele personale și și-au dăruit tot timpul liber pentru a face o faptă bună.

Virgil Musta, medic specialist, purtator de cuvânt al Spitalului de Boli Infecțioase „Victor Babeș”: „Este un lucru pozitiv că sunt oameni în societatea noastră care se gândesc să ajute. Din păcate, spitalul este un spital vechi, atunci orice ajutor, prin voluntariat, prin sponsorizare este de bun augur.”

Acțiunea lor nu rămâne fără răspuns din partea statului, care consideră perioada de voluntariat drept experiență la locul de muncă, conform ultimelor modificări legislative.

Recomandările editorilor GreatNews:

Test de cultură generală. 20 de întrebări pentru cei care vor să devină ofițeri SRI
Un adolescent a devenit erou național datorită curajului său
Geniu, la 13 ani. Cel mai tânăr masterand din Europa este din România
5 porți de vis pentru grădina ta. Le poți construi singur, din lemn, piatră sau fier
13 obiceiuri culinare care te dau de gol că ești român
Inspectorii de la ANAF, huiduiți în Vama Veche

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

 

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.