Spiritul Crăciunului trăiește pe un stadion din Germania

Colinde de Crăciun pe un stadion din Berlin. Foto: Union Berlin
Colinde de Crăciun pe un stadion din Berlin. Foto: Union Berlin

Aproape 30.000 de germani s-au adunat pe stadionul echipei de fotbal Union Berlin pentru a cânta și a asculta colinde de Crăciun.

Stadionul An der Alten Försterei (trad. – De lângă casa bătrânului pădurar) este cel mai mare stadion destinat exclusiv fotbalului din Berlin, găzduind încă de la deschiderea sa, în anul 1920, echipa de fotbal Union. Deși n-a jucat în Bundesliga, clubul a reușit să aprindă entuziasmul suporterilor, un fenomen tot mai rar în Europa.

Tradiția colindelor de Crăciun pe stadion a început în 2003, când câțiva fani ai echipei au decis, ad-hoc, să meargă și să cânte acolo. Gestul a fost imitat cu tot mai multă intensitate până s-a ajuns la momentele pe care le puteți vedea mai jos, filmate acum o zi, în Germania.

Atmosfera din jurul clubului Union Berlin este specială și după Crăciun. Suporterii, care dețin echipa, formează într-adevăr o comunitate, clubul fiind un mijloc extraordinar de a genera activități extrem de benefice unei societăți.

Echipa de fotbal încă nu le-a oferit încă oamenilor bucuria de a juca un meci în prima ligă germană, însă așteptarea poate fi de scurtă durată. Cine știe, poate că și minunatele colinde de Crăciun cântate de pe stadionul celor de la Union vor conta în lupta pentru promovare din acest sezon.

Union Berlin este, deocamdată, doar pe locul șase în clasament.

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.