Sorana strălucește la Australian Open. S-a calificat în optimile de finală!

Sorana Cîrstea s-a calificat, pentru prima oară în carieră, în turul al patrulea la Australian Open, după victoria în două seturi în fața americancei Alison Riske.

Românca în vârstă de 26 de ani, aflată pe locul 78 în lume, a eliminat-o pe Riske, poziția 48 în ierarhia WTA, cu scorul de 6-2, 7-6 (2). Americanca este a treia victimă a frumoasei jucătoare din România pe cimentul australian, după Irina Khromacheva (Rusia) și Carla Suarez Navarro (Spania).

Sorana a început meciul în forță și a câștigat primele trei game-uri. Americanca a început și ea să puncteze pe tabela de marcaj, însă românca a lovit excelent, și s-a impus în primul set cu scorul de 6-2.

Jucătoarea română a servit excelent în prima parte a meciului, iar Alison Riske nu a reușit niciun break.

În manșa secundă, sportiva din Statele Unite ale Americii a lovit prima pe serviciul adversarei, însă Sorana a reușit să revină spectaculos și chiar să preia conducerea scorului: 4-3!

Riske a întors din nou scorul și a servit pentru set, însă Sorana a reușit break-ul, iar soarta partidei s-a decis în tie-break. Aici, românca a avut nervii mai tari și s-a impus cu 7-2.

Este o victorie uriașă pentru Sorana Cîrstea, care se califică pentru prima oară în carieră în turul al patrulea la Australian Open.

În duelul pentru sferturile de finală, târgovișteanca va încrucișa racheta cu învingătoarea partidei dintre letona Anastasija Sevastova (cap de serie 32) și iberica Garbine Muguruza, a șaptea favorită.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.