Sondaj CURS. Câte voturi ar primi PSD, Iohannis și Dragnea 

FOTO: senat.ro călin popescu tăriceanu
FOTO: senat.ro

Centrul de Sociologie Urbană și Regională (CURS) a prezentat datele unui sondaj de opinie cu privire la tendințele politice din România.

Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri, în primul tur, președintele Klaus Iohannis ar câștiga 39% din voturi. Dacă din partea PSD ar candida Liviu Dragnea, acesta ar primi 22%, la fel ca liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, potrivit stiripesurse.ro.

De asemenea, ar mai primi voturi, dacă ar candida, și Dacian Cioloș (4%), Kelemen Hunor (3%) și Eugen Tomac (2%).

Același sondaj mai spune că în ceea ce privește partidele, pe primul în topul preferințelor alegătorilor se află PSD, cu 39%, urmat de PNL, cu 25% și ALDE, care ar obține 8%. De asemenea, USR ar obține 6%, UDMR – 6%, PMP – 5%, Pro România – 3%, Mișcarea Împreună – 3% și câte 1% din voturi ar lua UNPR, PNTCD, PRM și PER.

Studiul a avut loc în perioada 27 aprilie – 8 mai. De asemenea, conform casetei tehnice, studiul s-a desfășurat pe un eșantion național de 1067 de persoane, având o eroare statistica de +/- 3% în la un nivel de încredere de 95%.

Sondajul a fost realizat de Centrul de Sociologie Urbană şi Regională – CURS în perioada 3-10 ianuarie, pentru publicația stiripesurse.ro. CURS este deținut acum de Iosif Buble, cel care este și proprietarul siteului stiripesurse.ro. Iosif Buble a preluat acționariatul integral al Centrului de Sociologie Urbană și Regională (CURS) în decembrie 2017.

 

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.